Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nincs egy nyugodt percem se....

Nincs egy nyugodt percem se. Reggelre elég náthás lett a fiam, észre veszik az oviba ha belázasodna?

Figyelt kérdés
2012. jan. 30. 09:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nekünk észrevették amikor belázasodott a kisfiam. Hívott az óvónő és kért, hogy menjek érte. Kérdezte, hogy adjon-e neki addig is lázcsillapítót vagy ne.
2012. jan. 30. 09:58
 2/13 A kérdező kommentje:
olyan túlaggódó vagyok :(
2012. jan. 30. 10:02
 3/13 Harangozó Sára ***** válasza:
23%
Én a helyedben nem vittem volna náthásan az oviba, sajnos pont az ilyen szülők miatt beteg a kisfiam 3 nap oviba járás után, pedig előtte direkt egy hónapig itthon volt, hogy teljesen meggyógyuljon . Pedig hidd el nekem is egyszerűbb lenne, ha ilyenkor is vinném oviba, de se a gyerekemnek, se a többi ovisnak nem tennék jót. Ezért van ennyi járvány az oviban.
2012. jan. 30. 10:17
 4/13 anonim ***** válasza:

Az ovit nem tudom, mert az én fiam bölcsis.

Egyszer belázasodott a bölcsibe,de nem szóltak nekem csak akkor mondták mikor mentem érte délután 16 órakkor.Azzal fogadtak,hogy kétszer is mérték a lázát,de nem adtak neki lázcsillapítót.Egész nap nyűgös volt és összegörnyedve ült egy helybe és fogta a hasát....na ennyit mennyire odafigyelnek.Még aznap este nagyon beteg lett a fiam láz hasmenés...Nagyon ideges voltam,hogy miért nem tudtak szólni már délelőtt,hogy menjek érte mert rosszul van.Remélem az oviba jobb lesz.

2012. jan. 30. 10:18
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

10:18-as válaszoló voltam.Ha egy kis nátha miatt nem vinnék a gyerekeket bölcsibe,akkor üresek lennének a bölcsik.(az ovik is)

Az én fiam is taknyos most is.A csoport 80% állandóan taknyos és köhög...nincs olyan időszak amikor minden gyerek teljesen egészséges.Meg is mondták a gondozónők,hogy a taknyosság nem betegség.Akkor nem lehet vinni a gyereket ha lázas,hány és hasmenése van.

2012. jan. 30. 10:22
 6/13 A kérdező kommentje:
kedves 2.válaszoló, teljesen igazad van, csak nem biztos hogy beteg és fertöző attól, mert folyik az orra.az a baj, hogy 1hete jár oviba, most van beszoktatáson, kezdi megszokni, most kimaradna minden kezdődne előlről, aztán remélem nem is lesz beteg.nehéz ügy,mindenestre kárpoóljon, hogy rosszul érzem magam emiatt.
2012. jan. 30. 10:24
 7/13 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ne foglalkozz a rosszindulatú megjegyzésekkel. Nálunk is volt már példa rá, hogy náthásan vittem a kisfiamat oviba, de mint ahogy már írta valaki, a nátha nem betegség. Persze ha "taknya-nyál egybefolyik" akkor nem viszem, de egy kis náthánál nem marad otthon. Nálunk ennyivel az orvos sem fogja otthon, nyugodtan mehet közösségbe.

2012. jan. 30. 10:28
 8/13 Harangozó Sára ***** válasza:
0%
Na látjátok pont ezért vannak a járványok, mert a "nátha " nem betegség!És különben is honnan tudjátok,hogy egy kis nátha csak? Számos betegség kezdődhet így.
2012. jan. 30. 11:07
 9/13 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Ha folyik az orra a gyereknek és ezért nem vinném bölcsibe / oviba akkor nem dolgoznék. Ugyanis kirúgnának előbb utóbb mert minden második héten itthon lennék vele. Nem véletlenül még a gyerekorvos se írja ki közösségből azért mert folyik az orra.

2012. jan. 30. 12:32
 10/13 anonim ***** válasza:

Ha gondosak az óvónők, akkor igen, észreveszik. Én ilyenkor, amikor reggel már van kicsi tünet, de beviszem, akkor mondani szoktam, hogy reggel prüszkölt ötöt, lehet, hogy lesz belőle valami, figyeljék és akkor figyelik is. De az ő szemük tapasztalt, eléggé észreveszik a gyereken, ha belázasodna.

Az egyik válaszolónak: Tudsz arra valamilyen megoldást, hogy az emberek 90%-a hová tegye a gyereket, ha a munkahelyen nem tolerálják az 1 hét munka után 2 hét otthonlétet? Mert ha tudsz erre megoldást, akkor tedd ki közszemlére, hátha tanulhatunk belőle. Értem én, hogy baj, ha taknyosak a gyerekek az oviban, de akkor sosem járnának, ha a legkisebb taknyossággal is otthon maradnánk. Plusz ugye nekem sem lenne munkahelyem. Én sem szeretem, ha a lányom mellett látom a taknyos gyereket, akinek a földig lóg az orrából a trutyi, de mi mást tudok csinálni? Búrában nem tarthatom, ráadásul valamikor el kell kezdeni közösségbe járni és az immunrendszernek megerősödnie.

2012. jan. 30. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!