Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire beszél tisztán,...

Mennyire beszél tisztán, érthetően 2 és fél év körüli gyerkőcötök?

Figyelt kérdés
A kisfiam sajnos selypít. Mások nem is nagyon értik ahogy beszél, csak én. Vigyem logopédushoz? Vagy várjunk még?
2012. jan. 28. 07:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Tisztán érthetően beszél, de tájszólásban:D A bölcsisnéni szerint ez normális, majd átáll rendes beszédre. SZerintem nálatok is nyugodtan várhatsz még.
2012. jan. 28. 07:35
 2/9 anonim ***** válasza:
Az enyém is hasonló korú és ő is selypít.
2012. jan. 28. 10:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Az enyém szépen, érthetően beszél, jól toldalékol, csak még nem beszél mondatokban. Egyelőre szavakban. Pl. ha a férjem fát tesz a tűzre, akkor ezt mondja: "Apa fát."
2012. jan. 28. 11:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Az én lányom is 2,5 éves, és gyönyörűen beszél, de sejpít.

Vannak gondjai az R betűvel, néha az L betű helyett is J mond.

Ez normális szerintem.

2012. jan. 28. 12:47
 5/9 anonim ***** válasza:
3 éves lesz a kisfiam februárban. Még sok mindent csak én értek, meg a család. Teljesen normális. Egyébként logopédus is csak 5 éves kortól foglalkozik a beszédhibával.
2012. jan. 28. 13:02
 6/9 anonim ***** válasza:
2 év 4 hónapos a fiam, semennyire nem beszél. Vagyis olyan 50-60 szót mond (apa, anya, mama, tátá), de a felét ennek is csak én értem.
2012. jan. 28. 15:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Legtöbbször megérti más is hogy mit mond a fiam de van hogy fordítani kell.Nem beszél tisztán ő is selypít,de nem aggódok majd kialakul nála.
2012. jan. 28. 15:19
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, megnyugtattatok!
2012. jan. 28. 15:38
 9/9 anonim ***** válasza:
2 éves 4 hónapos a kisfiam, és ő is selypít, r és l betűk helyett j betűt mond.
2012. jan. 29. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!