Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves és cserepes a szája!?

3 éves és cserepes a szája!?

Figyelt kérdés
3 éves a fiam és sokszor kivan cserepesedve a szája.Mivel tudnám ápolni neki?Félek attól,hogy ha Labeloval kenném lenyalná.Vagy ettől nem lesz baja?
2012. jan. 27. 14:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem lesz baja, de gondolom, h emelni kellene a folyadékfogyasztását.
2012. jan. 27. 14:28
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Iszik elég folyadékot?
2012. jan. 27. 14:28
 3/9 anonim ***** válasza:

És ha lenyalná, mi lenne?

Én 3 évesem egyszer 2 nap alatt elhasznált egy labellot, tiszta zsír volt az egész feje. Nem lett semmi baja. Pedig a felét kb megette.

Nyugodtan kend be neki.

De inkább igyon sokkal többet, nem lehet, hogy attól cserepes a szája, hogy nem iszik?

2012. jan. 27. 14:29
 4/9 anonim ***** válasza:
Szia, nálunk is ez van. 4 és fél éves lányomnak telente gyakran cserepes a szája és én bekenem neki labellóval, le nem nyalja, de gyakran letörli, pedig muszáj kennem, hogy puhuljon és gyógyuljon neki, mert ha érzi, hogy száraz szedegeti le a bőrt és nem egyszer kirepedt már, ami nem volt kellemes érzés. Nem tudom mi az ami hamar rendbe hozná, de ez a labellózás marad addi. Ha van valakinek jobb ötlete én is szívesen fogadom!
2012. jan. 27. 14:31
 5/9 anonim ***** válasza:
A Labellotól csak még cserepesebb lesz. Vegyél körömvirág krémet vagy Neutrogena tubusos ajakápolót, az a legjobb.
2012. jan. 27. 14:31
 6/9 A kérdező kommentje:
Hálistennek nagyon sok folyadékot iszik ezzel nincs probléma.De lehet,hogy számít az is,hogy fatüzelésü kályhánk van és száraz a levegö.Amúgy köszönöm a válaszokat!
2012. jan. 27. 14:53
 7/9 anonim ***** válasza:

Vegyél hideg párásítót,az jót tesz! Mi panelban lakunk és elég sokat használom most is,akkor vettük mikor a lányunk megszületett.

Labellot vagy gyógyszertári szőlőzsírt,már kb 1éves korától kenek a szájára. Néha picit száraz neki,de inkább azért mert látja tőlem és neki is kell.

Nincs tőle semmi baja,pedig van hogy a fogára is megy. 22hónapos.

2012. jan. 27. 16:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Gyógyszertári szőlőzsirt vettem a 2,5 évesemnek. Én nem merem pl Labelloval kenni,mert sok vegyi anyag van benne,a gyerek meg lenyalja meg a fogára is mehet. Bio Bio Baby ajakápoló is babáknak való.
2012. jan. 27. 18:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Pontosan a fűtés miatt lehet, nálunk is ez van. Nagy nehezen most szépült meg a szája. Vettünk párásítót és kenem minden este, még éjjel is egyszer a száját, és a szája alatt is ott is becsúnyult nagyon. Én vazelinnal kentem alatta, szőlőzsírral a száját ajak kenőcsökkel. Ha javul akkor is csináld, addig amig fűtötök. Beszerezni egy párásítót is jó lehet ! De attól még kenem én is.
2012. jan. 27. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!