Ovis kérdés. Ti hogy látjátok? Lent.
Keresztlányom szeptemberben kezdte az ovit. Azóta ő is nagyon beteges. Valóban sok a beteg gyerek benn. Most tesómék is azt csinálják, hogy amíg teljesen meg nem gyógyul a kislány, addig nem viszik oviba. Ha meggyógyul, akkor viszik, de úgy is legfeljebb 3 hetet járt folyamatosan.
A gyerekeknek még semmi ellen állóképességük nincs, és igazából az ilyen helyeken ez meglátszik. Annyira nem baj, hogy beteges, mert erősödik az immunrendszere.
Azért az durva, hogy valakit bárányhimlővel vittek oviba...:(
Az én lányom csoportjában dettó ugyanez a helyzet. Tele van a csoport köhögő gyerekkel, meg a zöld takony mindnek a szájába lóg. Elnézést a leírásért, de ez a helyzet. Ez a látvány fogad mikor megyek a gyerekemért. Soha nem értem, hogy nincs annyi idejük, hogy megtöröljék szerencsétlen gyerekek orrát. Az én gyerekem is hetekig járt taknyosan. Aztán egyszer megelégeltem, és itthon maradtam vele. 3-4 nap alatt helyrejött, de utána következő héten minden kezdődött előlröl. Ez így ment majdnem 3 hónapig. Már most egy ideje nem taknyos a lányom.
Szerintem kell egy kis idő, miután közösségbe mennek, hogy a szervezetük megismerkedjen az ilyen közösségi jellegű bacikkal, majd legyőzze őket. Szerintem a lányom immunrendszere már ráállt erre az ovis mizériára, és már le tudja győzni az apróbb betegségeket.
Valóban a legtöbben nem tehetik meg, hogy ne vigyák oviba a gyerkőcöt "csak" azért mert köhécsel, vagy taknyos. Így marad az, hogy végigfertőzi az összes gyereket. Így alakul ki majd mindegyiknél szépen lassan az immunvédelem. Ez van. Én megértem aki nem teheti meg és viszi a gyereket oviba, bár az tény, hogy ez a többinek roppant kellemetlen. Nekem is az volt. De bárányhimlősen is vinni, azért az érdekes.
Köszi a válaszokat! Akkor én is a szerencsések közé tartozok, hogy meg tudom oldani azt ha beteg a gyerekem van kire bíznom. De mivel nem dolgozok, így ez a kérdés megoldott. Ha dolgoznék is, akkor sem vinném, és itt nem is vihetném főleg nem lázasan oviba. Nekem a gyerekem mellett van egy 90 éves dédi, akit gondozni kell, ami nem egy leányálom nap, mint nap....
Igen erre én is gondoltam, hogy így erősödik az immunrendszere, megszokja majd a későbbiekben az új bacilusokat, és könnyebben átvészeli azt. Na de ennyire? E hónapban 6 napot volt oviban, jövőhéten végig itthon lesz velem. Amúgy dolgozok, csak itthon, és elég sok időt vesz igénybe sajnos, amit meg kell csinálnom, mert muszáj. De ez van, majd csak lesz jobb a helyzet.
Mindenkinek jó egészséget kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!