Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vérvételen voltam 3 éves...

Vérvételen voltam 3 éves kisfiammal, sajnos az eredménye nem lett jó. Vas hiány! Kisfiam nem fogad el semmi olyan gyógyszert minek íze van. Kinek ilyen a gyermeke az mivel próbálkozott?

Figyelt kérdés
2012. jan. 27. 13:48
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

ez tényleg csak az alsó határ.

lányom mégcsak 1,5 éves de 3 hónapos korától kapta a maltofer cseppet. abbahagyhattuk 15 hónaposan de sajnos tegnap megint rossz lett az eredménye 6-os. legutóbb 12-es volt akkor mondták még egy hónapig kapja a cseppeket. akkor lett 16 és másfél hónap alatt ment le 6-ra :(

igaz ő koraszülött, és vért is kapott 7 hetesen.

amit tehetsz: sóska, spenót, máj, cékla, vöröshús. ezeket csinálhatod neki de mindegyikből csak egyszer egy héten.

vagy van a gránátalma lé, de az igazán savanyú, bár lehet teába jó lenne neki.

2012. jan. 27. 16:24
 12/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!Bár csak megenne ezekből a kisfiam valamit is!:(
2012. jan. 27. 17:22
 13/17 anonim ***** válasza:

16,24-es vagyok.

a céklát úgy szoktam hogy feldarabolom mint a krumplit és odateszem főni. aztán 10 perc után teszem bele a krumplit. majd egy újabb 10-15 perc és mikor megfő a krumpli a céklának is elég, az nem lesz puha. én összeturmixolom a kettőt és úgy adom a husihoz. hátha tetszene a fiadnak a színe :)

vagy pl. májat rántsd ki mintha hús lenne.

javulást nektek :)

2012. jan. 27. 22:32
 14/17 anonim ***** válasza:
Első vagyok - és ha lázcsillapítót kell szednie vagy antibiiotikumot, azt hogy oldod meg? Mármint vannak esetek, hogy muszáj bevenni a gyógyszert, akkor ilyenkor intravénásat kap? Nem piszkálás, tényleg, csak kíváncsiság.
2012. jan. 28. 13:40
 15/17 A kérdező kommentje:
Nagyon nehéz eset a kisfiam és hidd el nem nevelés kérdése.Nagyon válogatós és ezen sajnos hiába próbálkozok változtatni nem megy:(ha kell képes inkább kihányni legyen az bármi olyan dolog,mit nem szeret.Gyógyszert nem sokat látott még ,enni meg főleg.Ha lázas akkor a kúp,mióta megszületett kétszer kapott szurit,persze azt is csak azért mert szájonát nem ette meg.Csak vízet iszik ,így még arra sincs lehetőségem hogy belecsempésszem.
2012. jan. 29. 13:35
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Tisztában vagyok vele, hogy nem nevelés kérdése, ne is gondold, hogy bárki hibáztat! Inkább együttérzek, bár nálunk a gyógyszerbevétel szerencsére nem gond (amíg szirup formában van), de a válogatság azért bizonyos szinten nálunk is megvan. A kúpra nem is gondoltam, de milyen igaz! Javulást!
2012. jan. 29. 18:19
 17/17 anonim ***** válasza:

mi ezt adtuk a fiamnak.. (jutalomként) gumicukorként ő se fogadott el semmit

[link]

2012. jan. 30. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!