Elkapni vagy nem elkapni a bárányhimlőt?
Keresztlányom (3éves) épp a bárányhimlőt kapta el, aki a gyerekemmel egyidős...kérdés az, hogy menjünk e át hozzájuk, hogy "megfertőződjön" a gyerekem, és essünk túl rajta ezen a betegségen?
Vélemények?
Elsőre rávágtam majdnem, hogy mindenképpen átvinném, de aztán megszólalt bennem az a kisördög, aki akkor költözött be, amikor szembesültem, hogy mennyi védőoltás van.
Ugye az oltás pártiak azért oltatnak, mert szövődményekkel járhat a bárányhimlő.
Na, ha pont az én gyerekemen jönne ki valami szövődmény, hát én az életben nem tudnám túltenni magam rajta, hogy tulajdonképpen az én hibám, mert én akartam, hogy megfertőződjön. Nehéz ez.
Mi most imádkozunk, hogy essen túl rajta a kisfiam, mert pont 2 hét múlva kezdek dolgozni. Tegnap kijött egy pötty az arcán, de annyi és semmi több.
Én alig várom, hogy valaki a közelben bárányhimlős legyen, vagy az oviban legyen járvány.
Én akárkitől hallottam, hogy beoltatta, mégis ugyanúgy elkapta, sőt. Volt egy 5 éves kislány, akinek igen magas láza volt két napig. Viszont nagyon kevés pöttye, pedig ő is megkapta az oltást, már fél évvel korábban.
Na gratulálok azoknak akik lepontoztak, de végül is mindegy én nem betegíteném meg a gyerekem, de ha ők igen akok lelkük rajta.
ja és 2 oltás kell, ha valaki nem akarja elkapni egy után még elkapható. A nagyobbik lányom csak 1 oltást kapott ő elkapta ugyan, de alig volt pár pöttye nem viszketett neki és nem is volt magas láza. Az unokatesó is elkapta korábban neki tele volt a teste pöttyel a barátnőm legkisebbik fiánál meg szinte nem volt szabad hely a testén. ha valaki szánt szándékkal ilyet akar a gyerekének mondván, hogy jobb hamar túlesni rajta az tegye nyugodtan, de tényleg. Én inkább beoltattam a lányaimat (a kicsit 2X már).
Nem vittem át, mert ezt megemlítve ezt a témát a háziorvosunknak, rákérdezett mikor találkoztak utoljára a gyerekek - és ez hétfő volt.
A kislányon már kedd este megjelentek az első pöttyök.
Azt mondta, amíg nem jönnek ki a pöttyök, addig fertőz. Nagy valószínűsége annak, hogy elkapta a gyerekem, és már lappang benne a vírus.
Részben félek, részben meg örülök, hogy túl leszünk rajta. Nekünk a védőnő nem is javasolta az oltást. Meg sok anyukát is megkérdeztem, ők inkább essünk át a betegségen hívei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!