Hogy lehet elkapni a bárányhimlőt?
azért kérdezem mert még nem voltam bárányhimlős,nem mintha az akarnék lenni!csak kérdezném ha egy bárányhimlős gyerekkel játszanék elkapnám?
12/L
De állítólag minél nagyobb vagy annál rosszabb :S
Nekem a nővérem olyan 14 lehetett amikor himlős lett és kórházban kötött ki. Apám meg vagy 20 éves volt és nagyon beteg volt tőle állítólag
El bizony! Ha még nem estél át rajta, akkor a szervezeted még nem szerezte meg a vele szemben szükséges immunitást. Csakhogy ez "gyerekbetegség", a te korodban már kicsit nehezebb átesni rajta, mint 4-5 éves korban.
Ezért van az, hogy az ovodában, leginkább már a beszoktatási idő alatt elkapják egymástól a gyerekek. Hallottam már olyat is, hogy a szülők a kisebb testvéreket is (no nem a csecsemőt) összefektetik az ovodással, mert akkor szinte egyszerre esnek át rajta.
Attól kezdve már nincs ilyen veszély élete során.
Az bizony az! Reggelre már nemcsak a hasadon lesz, hanem szinte az egész testeden.
Reggel nyomás a bőrgyógyászatra!!!!!!!!!!!
Ettől kezdve ne menj közel senki olyanhoz, aki még nem esett át rajta!
Annak tenyleg orulhettek, hogy fiatalon estek at rajta. Baratnom kozepsuliban kapta el, amellett h kirohogtuk es tiszta ciki volt neki, baromira szenvedett es megorult, hogy nem vakarhatta.
Szoval tenyleg minel elobb annal jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!