Ti hogyan oldjátok meg a bölcsibe/oviba járást?
Egy kis faluban lakunk, a kisfiam most lesz kétéves. Bölcsibe jár a közeli városba, én dolgozom, közben várjuk a második babát, a 15. hétben vagyok. A gond az, hogy eddig busszal vittem reggel, mert nincsen jogsim, és autónk is csak egy van, azzal a férjem jár dolgozni, reggel 7-re. Délután is legtöbbször én hozom haza, de ha a férjem korán végez, együtt jövünk. Egyszerűen nem tudom, mi lesz, ha megszületik a kistesó. Nem fogom tudni busszal elvinni a nagyot, és az újszülöttet, majd vele haza, délután vissza a nagyért, majd haza, nem akarom rángatni a picit. Itthon nem hagyhatom, egyrészt, csak délután tudnám rábízni bárkire is (de nem is szívesen!), másrészt 40 perc az út, oda, vissza plusz öltözés, várakozás a buszra stb., összesen több, mint 2 óra, én pedig szeretnék szoptatni. Kivenni sem akarnám a nagyot a bölcsiből, mert már jól beszokott, szereti, szívesen jár és sokat fejlődött. A férjem sem mindig tudja elvinni, hol itt dolgoznak, hol ott, van, hogy korábban kell mennie vagy később végez...
Van valaki hasonló szituációban?
Senki más nem jár a falutokból abba a bölcsibe?
Mondjuk én sem tudom, hogy lesz, nekem van egy ovisom és egy bölcsisem, és májusban születik a 3.
Amikor a kicsi született, nekem még nem járt oviba nagy.
Szerintem ha máshogy nem megy, vedd ki egy hónapra.
Nekem annyi könnyebbségem van, hogy van kocsim (vagyis a kocsink, mert a férjem busszal jár dolgozni), de én meg attól félek, hogy egy-két hónapig nagyon rossz állapotban szoktam lenni, lassan épülök föl.
Én még a nagyszülőkben reménykedem, hogy vagy a reggeli vagy a délutáni fuvart átveszik majd tőlem, és már az is eggyel kevesebb ugye...
Gratulálok a kicsikhez!
Összesen 3 ilyen korú kisgyerek van, és csak ő jár. Az ovi, ahová tartozunk is az ellenkező irányban van. A férjem sajna nemigen tud busszal menni, mert hol itt dolgoznak, hol ott (ács). Anyósom itt él a faluban, de se kocsija, se jogsija, reggel dolgozik, max. a délutáni felvigyázást tudnám rábízni. Mi is három gyereket terveztünk, csak még a logisztikát kell kialakítani. De nagyon úgy néz ki, ki kell vennem egy kis időre.
Szerintem nem lesz neki az olyan rossz, hiszen még kicsi.
Nekem 2 éves volt a lányom, amikor a pici született, és az első évet kifejezetten élveztem így együtt. Olyan családias/harmonikus volt.
Ha jól számolom kb junius végén jön a baba? Gondolom az utolso hetekben már otthon leszel. Szerintem vedd ki a nagyot pont nyár lesu lehet az udvaron játszani egész nap. Szeptemberben a kicsi is nagyobb lesz akkor már kenguruval buszozhattok vagy mivel 2014-től jha betölti a nagyod a 3-at mehet oviba (kb március?) addig meg otthon marad.
Nálunk 22 ho a korkülönbség a kicsi első évèig mindkettő itthon volt. De most is itthon van 2. hete a nagy betegség miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!