Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves fiúnak nagyon kevés a...

2 éves fiúnak nagyon kevés a 11 kg-os súly?

Figyelt kérdés
Olyan sovány a fiam! Persze nem látszik rajta, olyan kis atlétaféle, meg alacsonyka is, de úgy érzem, keveset mutat a mérleg. Adjak neki vitamint, attól majd megjön az étvágya? Nem túl jól evő gyerek.
2012. jan. 23. 21:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Doki mit mondott? Az én fiam 16 hónapos 9,5 kg. Gondolhatod... Kap Béres cseppet, sok szénhidrátot. De szerintem ilyen az alkatuk. Ő sem vékony, inkább izmos.
2012. jan. 23. 22:03
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha abból indulok ki, hogy a kislány babám egy évesen a 10 kilójával is a karcsúbb bébik közé tartozott, akkor kevés.

Viszont óriási különbségek vannak az egyes gyerekek között már ennyi idősen, úgyhogy ez még nem a világ vége szerintem.

2012. jan. 23. 22:11
 3/9 anonim ***** válasza:

Hány cm a fiad?

Az enyém okt végén múlt 2 éves és pont ma mértem: 85 cm és 10720 g. Egészséges, pufi arcú, szép kerek nagy hasú és mindene arányos. Nem csontos, van rajta kellő hús is, de nem duci, az tény.

Mivel jól eszik, egészséges és boldog kiegyensúlyozott baba, én nem aggódok ezen. Legalább nem kell nehezet emelnem most, hogy jön a kistesó. :)

Szóval szerintem ne aggódj Te sem ezen, ha amúgy minden rendben.

Ja és örökmozgó, folyton rohangál, ugrál, mászik - ledolgozza amit eszik.

2012. jan. 23. 22:15
 4/9 A kérdező kommentje:

nem tudom, hány centi, de a 92-es ruha egy picit még lóg rajta. 1 éve mind 11 kg, nem hízott semmit, vagy ha hízott is, 1-2 nagyobb betegséggel visszafogyta (1 év alatt 1 mandulagyulladás másfél hét kórházzal+itthoni gyógyszeres kezelés, 2X2-3 hét hasmenés). örökmozgó ő is.

Igazából az orvostól mindíg elfelejtem megkérdezni, mert közben van egy picilányom is és oszlik a figyelmem. MEg azt hittem, hogy a mérlegemmel van gond, de minden mérlegen annyi. Kb. fél éve volt megmérve a rendelőben is, akkor nem mondta senki, hogy kevés lenne.

2012. jan. 23. 22:21
 5/9 anonim ***** válasza:

Minden gyerek más. Az én lányom nagyon kis növésű, 2 évesen 10 kg és 81 cm volt. Most 3 múlt novemberben, 89 cm és végre 12 kg, az utolsó 2 hónapban hízott 1 egész kg.-ot.:-)

Ikerfiaim közül meg a nagyobb 10,5 kg és 80 cm, (kisebb 9,5 kg és 78 cm), pedig csak 17 hósak múltak. (2,5 és 2 kg-mal születtek egy hónappal előbb, lányom időre 2800 gr-mal. )

Lányom se túl jó evő, vannak napok, ill. kaják, amikből viszont annyit tud enni, hogy csak lesek. Nálunk a legkisebb a legjobb evő, de rajta meg nem fog annyira a kaja, neki gyorsabb az anyagcseréje. Lányom meg kisebb fiam örökmozgó, nagyfiú bújós, és inkább szeret csücsülni. Bár ha kint vagyunk, ő se áll meg. :-)

2012. jan. 23. 22:30
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha a magassága sem túl nagy, akkor nem gond szerintem.

A lányom kétéves volt augusztusban, ő most 11,7 és azt hiszem 85 cm körül lehet, de rá a "vékony" egyáltalán nem illik, inkább masszív, és átlagosnak mondható.

Igaz, lány. De itt talán az is számít, hogy ti, a szülei milyen magasak vagytok.

De kérdezz rá a dokinál legközelebb.

2012. jan. 23. 22:31
 7/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam is 2 éves. 86 cm és 11 kg. :-))

Hát elég vékonyka de nem aggódok már ezen. Akármit is csinálok nem fog többet enni. Nem valami nagy evő. Inkább csak csipeget. De ha erőltetném akkor csak rontanék a helyzeten. Szóval szerintem te se aggódj ahogy elnézem jópáran vagyunk hasonló helyzetben.

2012. jan. 24. 08:45
 8/9 anonim ***** válasza:
Fiam a 2 éves státuszon, szeptemberben 87 cm és 10,24kg volt. Most 11,1 kg. Kap béres cseppet.
2012. jan. 24. 08:45
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen! Mostmár, hogy itt találkoztam hasonló "sorstársakkal", megnyugodtam picit:)
2012. jan. 24. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!