Hogyan nez ki a napi etrendetek 1.5-2 eves gyerekeiteknek? Koszonom elore is a valaszaitokat.
a kislányom 19 hónapos a napunk a következő:
-reggel fél 10-10 körül kel, reggelire kenyérféle felvágottal+tejtermék vagy péksüti
-séta közértbe vagy játszóra
-13 körül ebéd, bármilyen főtt étel amit mi eszünk (pesrze a korának megfelelő)
-ezután kb.2,5-3 óra alvás
-uzsira joghurt, gyümölcs
-vacsorára általában hideg
-lefekvéskor 2,5 dl tejital
inni leginkább vizet kap.
nagyon aktív, mozgékony.
Sziasztok!
Nekem a 24 hónapos kisfiam nem akar szinte semmit enni,anyatejen él.Cicifüggő nem tudom leszoktatni róla.Szerintetek ez nagy gond?
Amit hajlandó enni:pékáru(kifli,kenyér pogi),üres tészta,joghurt,krémtúró,sült krumpli,ritkán leves,pici hús.
Régen egész jól evett,csak egy éves kora körül egyszerre jöttek ki a fogai és elutasította a kanalas ételeket.
A házi orvosom hülyének néz,hogy még választottam le:(
Kedves utólsó! A lányom is sokáig szinte csak anyatejen élt. Majdnem hároméves volt, amikor teljesen magától leszokott, azóta eszik is. Nem olyan jó evő, mint a fiam, de igyekszem nem teret engedni semmiféle válogatósságnak, amikor pedig éhes, egyre inkább eszik.
Az anyatej még ennyi idősen is teljes értékű táplálék, de majd jön az ovi, ahol úgyis enni fog a többi gyerek között. A lányom olyan dolgokat képes az oviban megenni jóízűen, amit itthon meg se kóstolt.
Majd megjön az étvágya, addig meg hadd szopizzon csak. :-)
23:14-es válaszolónak
Én vagyok az, aki tejet ad uzsira és tejpépet vacsorára. Kb. 2 hónapja kapja így, mert addig fordítva volt, de már nem itta meg este a tejet. Nem kevés Neki. Málnás, banános és vaníliás tejpépet adok felváltva, de már mondjuk annyira nincs oda érte. A tej mellé 1-2 napja kap vagy egy joghurtot+kekszet, vagy pudingot, a tejpép után meg kap még egy kis kenyeret és sajtot/felvágottat/májkrémet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!