Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gombfóbia? Miért lehet,...

Gombfóbia? Miért lehet, valaki tapasztalt hasonlót?

Figyelt kérdés
2,5 éves kislányom már azt kell mondjam betegesen fél a gomboktól, de olyan szinten hogy nem ül rá az ágyneműmre mert az gombos, vagy ha meglátja hogy gombos a pulcsija el kezd sírni hogy nem veszi fel... eddig se szerette a gombokat, de most kezdett ilyen szinten félni tőle..
2012. jan. 20. 23:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nagyon vicces, hogy ilyen sokan vagytok így, nekem a barátnőm irtózik a gomboktól gyerekkora óta, és én nagyon csodálkoztam, hogy lehetséges ilyesmi… de ezek szerint nem is annyira ritka ügy. (Azt mesélte, gyűlölte a gombokkal teli üvegeket gyerekként, amiben a szülei gyűjtötték azokat.)
2012. febr. 2. 14:17
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia, énnekem 1 éves koromban az első értelmes mondat, amit kimondtam, az volt: Fúj, gomb.

Szóval én undorodom tőle, nem félek tőle. Olyan nekem, mint a fika, nem érek hozzá... Olyan fiút nem kívánok szexuálisan, akin van gomb. Gombos ruhájú emberektől eltávolodom. 37 éves vagyok. Gyerekkoromban még nem volt ez gyakori, de nem is csinált belőle ügyet senki. Mindenkinek van saját ízlése, nem nehéz azt elfogadni, hogy valaki nem szereti a gombot.

A mai gyerekeknél ez egyre gyakoribb, már néhány éve van is neve ennek a jelenségnek.:)

2012. júl. 29. 02:28
 13/16 anonim ***** válasza:
Volt a Fábry-showban is egy interjú Schobert Larával arról, hogy nem szereti a gombokat, nem emlékszel?:)
2012. júl. 29. 02:34
 14/16 anonim válasza:

Szia!

15 éves vagyok, és én is írtózom a gomboktól. Már nagyon rég kezdőtött nem is emlékszem olyanra hogy nem írtóztam volna. Nem az hogy félek mert nem zavar ha valakin van csak egyszerűen undorodom tőle. Nem szívesen nyúlok hozzá, persze a kisebb egyszerű fehér darabokkal nincs bajom(Ilyennel eddig csak kettővel találkoztamxD)8.as ballagásomon vettem fel saját akaratból elöször inget... Azelött amikor anyu inget adott rám torka szakadtamból bőgtem hogy vegye le pánikrohamszerűen de ki nem mertem gombolni, hogy levehessem. A gatyáimat is át kellett varni kiskoromban. Már jobb a helyzet csak egykét darabtól undorodom, főleg a csúnyáktól,nagyoktól. De ha nagyon akarok erőt tudok venni magamon..:) Nem hsizem hogy ez olyan nagy probláma lenne ha az ember poénra fogja fel..:) Enegm pl nem zavar. (Bár ingben lévő embert nem szívesen ölelek meg)

2013. jan. 18. 15:11
 15/16 anonim válasza:
Utolsó vagyok. ui.: mi a neve ennek a főbiának?:O
2013. jan. 18. 15:16
 16/16 anonim ***** válasza:
Hello! Ez egy gyakori eset. Sok ismerősöm van, aki nem szereti a gombokat. Én is kiskorom óta nem is az, hogy félek, hanem undorodom a gomboktól valamiért. 16 éves vagyok és még mindig meg van ez a fóbiám, de már enyhült. Viszont inget, vagy olyan felsőt, amin gomb van, nem veszek fel. Az 5 éves tesóm is irtózik tőlük. Fura dolog, de van ilyen. Valószínűleg kinövi ezt, de ha mégsem, akkor biztos, hogy enyhül ez a dolog.
2013. júl. 27. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!