Miért dörzsöli állandóan az orrát 2 évesem?
Figyelt kérdés
Többször is próbáltam befújnimár neki Fluimare-val, fülpiszkával is próbálkoztam, látszólag nincs benne fikusz ami zavarná, mégis napjában többször is dörzsölgeti, nem túr bele, csak kívülről piszkálgatja. Hétfőn viszem fül-orr-gégészetre, de azért érdekelne, hogy van e vkinek tapasztalata ötlete?!2012. jan. 20. 11:54
1/8 anonim válasza:
Pszichés okból is lehet. Valamiféle pótcselekvésként. Már ha amúgy nem beteg persze. De lehet, hogy betegség előszele, és hétvégére bedurran.
Vagy feldugott volna valamit? De ez esetben nem kapna rendesen levegőt...
Fülpiszkálóval semmiképp ne turkálj az orrában, az veszélyes, felsértheted.
2/8 A kérdező kommentje:
Nem új keletű a dolog régebben is csinálta már.
Csak gyerek fülpiszkálóval próbáltam, azzal is csak óvatosan vmivel azért csak kell, mert fújni még nem tudja.
Nah de majd akkor talán a doki mond rá vmit.
2012. jan. 20. 13:07
3/8 anonim válasza:
bár nem sokat segít a válaszom,nekem 3 éves fiam csinálja ugyanezt,viszont csak ha kajálunk a közben elég idegesítően szinte egyfolytában dörzsöli.vagy ha fáradt de ezt minden álmos gyerek szerintem.szóval nekem is furcsa és allergiára gondoltam még,majd rákérdezek a dokitól.
4/8 anonim válasza:
A viszkető orr,a gyerekeknél gilisztára is utalhat.
5/8 anonim válasza:
Nekem is gyerekorvos mondta hogy ha sokat dörzsöli az orrát akkor gilisztás lehet, figyelni kell a kakiját ill dokinak megmutatni. Biztos ami biztos :)
6/8 A kérdező kommentje:
Voltunk dokinál. Fül-orr-g. minden rendben volt. A gyerekorvos a kaki ellenőrzést javasolta. Bár én ellenőriztem is, de nem elégszer. Azt mondta 10-12 napig minden kakit nézzek meg mert kb 10-15 naponta ürül ha valóban vmi giliszta vagy akármi van benne...
2012. jan. 26. 15:03
7/8 A kérdező kommentje:
Nem találtam semmit a kakijában. Létezik, hogy még mindig a nem kibújt fogai miatt csinálja? de hetet, hónapok óta?
2012. febr. 13. 10:39
8/8 anonim válasza:
Szia!
Kiderült azóta mi baja volt?2 évesem ugyanezt csinálja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!