Hogyan lehet leszoktatni a gyerkőcöt a cumiról? (28 hónapos, és nagyon cumifüggő. )
Még a legnagyobb gyerekem is cumizik (4 múlt), úgyhogy leszoktatásról nem tudok beszámolni, viszont nálunk CSAK ALVÁSHOZ van cumi, így a legtöbben nem is tudják, hogy cumizik. És erre olyan 8-9 hónapos korukban szoktattam rá őket, amikor "játékból" tették a szájukba. Akkor eltüntettem az összes cumit, és csak alváshoz kapták meg.
Kivétel a betegség (kórház, sajna nálunk az is volt), és a hosszú autóutak. (Inkább csak nyaraláskor, tehát városon belül nem).
Én nem füllentek semmilyen valótlan dolgot a gyerekeimnek, így nekem nem fér bele a "mikulásos-nyuszis" mese. Meg hát ez életkortól is függ, a 4 éves be se venné már... Meg azt is tudja, hogy hol lehet újat venni. :o)
Én megvárom, amíg magától elhagyja, már mondogatja is, ha nagy lesz, nem fog cumizni. De ennek belülről kell fakadnia elképzelésem szerint. :o)
Attól is függ, hogy mit akarsz elérni. Teljes megvonást, vagy csökkentést?
Ahhoz már elég nagy, hogy megbeszéld vele, hogy csak alváshoz lehet.
az más ha van egy ujszülött még pár hónapig hagyd mert tényleg összekapcsolja baba-cumi elvétel. nem jo
hagyd ha a pici 4-5 hónapos lesz akkor mond a gyermekednek mutasd meg a tesodnak te már milyen okos és ügyes vagy neked már nem kell cumi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!