Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves gyermeketek (vagy még...

5 éves gyermeketek (vagy még épp nincs 5) mit tud?

Figyelt kérdés
Számolni meddig? felismeri-e a számokat, mit rajzol, meg még amit tud kíváncsi lennék?!
2012. jan. 19. 09:29
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Konkrétan panaszkodtam, hogy a nagyfiú nem tud elszámolni 10-ig és a kicsi segíti ki, ami ugye nem jó, így befejeztük a közös foglalkozásokat. Majd külön-külön. ez nem hiszem hogy félreérthető.
2012. jan. 19. 10:23
 12/17 anonim ***** válasza:

9-én volt 5 éves a nagyobbik fiam, középsős az oviban.

20-ig simán elszámol, 50-ig kis segítséggel. Visszafelé 10-től 1-ig.

A számokat felismeri és néhány egyszerű betűt is (pl. L, H, T). A múltkor lemásolta a nevét, de fejből azért nem tudná.

Pálcikaembert és egyszerű formákat rajzol, de csak pár hónapja tudja.

Rengeteg éneket, verset és mondókát tud, legalább 50-et.

Kisebb korában neki is inkább a nagymozgások mentek, csak mostanában kezdte ezeket a nyugis dolgokat.

Ja és annyira megy neki, hogy már a 2 éves öccse is számol, versel, énekel, mondókázik stb.

A nagy 2 évesen kb. 10 szót, ha használt...

2012. jan. 19. 11:12
 13/17 A kérdező kommentje:
Akkor csak az én fiam ilyen kis butácska. :(
2012. jan. 19. 15:32
 14/17 anonim ***** válasza:
Jaj!!dehogy.Én nem vígasztalni akarlak ezzel ,de simán utolér bárkit! a vele korabelieket...türelem..meglátod ,kicsit légy türelmes,várj, tegyetek úgy,ahogy jólesik..majd alakul ez..
2012. jan. 20. 04:24
 15/17 anonim ***** válasza:

12-es vagyok.

Jaj, már bánom, hogy írtam a fiamról :(

Nem is szeretem ezeket a "kimittud" kérdéseket.

Figyelj, semmit sem jelent, hogy az egyik gyerek 4 év 11 hónaposan, a másik meg 5 év 6 hónaposan tudja ugyanazt a dolgot csinálni.

Én is hülyén érzem magam sokszor az olyan anyukákkal szemben, akik pl. saját maguk készítik a gyerekük farsangi jelmezét, de azzal vigasztalom magam, hogy én meg másban vagyok jó, pl. hogy fejből tudom az összes családtagom és barátaim születési idejét és telefonszámát, de még a rendszámokat is :)

Szóval nincs értelme az ilyen összehasonlítósdinak, mert mindenkinek vannak gyengeségei, de emellett erősségei is :)

2012. jan. 20. 11:16
 16/17 A kérdező kommentje:
Igazad van! Többet nem is teszek fel ilyen kérdést.Végülis az én fiam úszik, jégkorizni tud, biciklizni nulla kézzel (na mondjuk ezt utálom) szóval neki is van erőssége, és tényleg igaz ki ebben ki abba jobb. Ő inkább mozgékony, a sportok iránt fogékony. Lehet ez megváltozik, lehet így marad. De azért én folyamatosan próbálom tanítgatni. Az a baj, sok ember (rokonaimra értem) olyanok, hogy nem azt nézik, hogy miben jó, hanem hasonlítgatnak és máris ráhúzzák miben nem jó, és ez anyuka hibája, mert tutira nem foglalkozik a gyerekkel :(
2012. jan. 20. 12:25
 17/17 anonim ***** válasza:
Akkor a te fiad mozgásban, sportokban magasan veri az átlagot. :) Nem semmi, miket tud. A lányom pl. (1. válaszoló vagyok) még nem mert pótkerék nélkül biciklizni, ő ilyen kis félős :)
2012. jan. 22. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!