5 éves gyermeketek (vagy még épp nincs 5) mit tud?
9-én volt 5 éves a nagyobbik fiam, középsős az oviban.
20-ig simán elszámol, 50-ig kis segítséggel. Visszafelé 10-től 1-ig.
A számokat felismeri és néhány egyszerű betűt is (pl. L, H, T). A múltkor lemásolta a nevét, de fejből azért nem tudná.
Pálcikaembert és egyszerű formákat rajzol, de csak pár hónapja tudja.
Rengeteg éneket, verset és mondókát tud, legalább 50-et.
Kisebb korában neki is inkább a nagymozgások mentek, csak mostanában kezdte ezeket a nyugis dolgokat.
Ja és annyira megy neki, hogy már a 2 éves öccse is számol, versel, énekel, mondókázik stb.
A nagy 2 évesen kb. 10 szót, ha használt...
12-es vagyok.
Jaj, már bánom, hogy írtam a fiamról :(
Nem is szeretem ezeket a "kimittud" kérdéseket.
Figyelj, semmit sem jelent, hogy az egyik gyerek 4 év 11 hónaposan, a másik meg 5 év 6 hónaposan tudja ugyanazt a dolgot csinálni.
Én is hülyén érzem magam sokszor az olyan anyukákkal szemben, akik pl. saját maguk készítik a gyerekük farsangi jelmezét, de azzal vigasztalom magam, hogy én meg másban vagyok jó, pl. hogy fejből tudom az összes családtagom és barátaim születési idejét és telefonszámát, de még a rendszámokat is :)
Szóval nincs értelme az ilyen összehasonlítósdinak, mert mindenkinek vannak gyengeségei, de emellett erősségei is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!