Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem veszi be a gyógyszereket...

Nem veszi be a gyógyszereket a beteg gyermekem. Mit tegyek most? (lázas beteg)

Figyelt kérdés
Kisfiam múlt hét szerda óta beteg.Megfázásos légúti tünetek.Voltunk csütörtökön orvosnál reggel, és gyógyszereket írt, de egyáltalán nem akarja bevenni, egy-egy adagot sikerült belediktálnom sok sok könyörgés után.Már mindent megpróbáltam, de az állapota nem javult az állapota, sőt tegnap este óta már 4 szer lázasodott be.38,6 volt a legmagasabb.A lázcsillapítót se akarja, nagy huzavona után nagy nehezen aztán bevette.Most pedig antibiotikumot írt az orvos, amit bevett de azonnal ki is öklendezte.(Ezt csellel adtam be cukorba keverve de megérezte és azonnal kiköpte.Most aztán nem tudom mit csináljak, mert a gyermekorvosunk nem hiszi el, hogy nem tudjuk beadni neki a gyógyszert.Próbáltuk, hogy lefogom, és aztán valahogy beleöntöm, de egyszerűen összeszorítja a fogát és rúg karmol stb.Nem érti meg, hogy a gyógyszer az ő érdekeit képviseli, hogy meggyógyuljon.Ha így haladunk akkor kórház lesz belőle, de azt nem szeretném.Mit tegyek?Mondjatok trükköket már mindent kipróbáltam de egyszerűen mindent kiöklendez.Olyan van, hogy antibiotikumot injekciósan adnak be???
2012. jan. 17. 19:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ha a szurit se akarja akkor egész egyszerűen pl te meg az asszisztens lefogjátok és úgy adja be a gyerekdoki.
2012. jan. 17. 21:03
 12/20 anonim ***** válasza:
71%
Ne haragudj, de tényleg felelőtlen vagy egy kicsit. Mi az hogy nem veszi be? Ha nem tudod neki beadni, már rég injekciót kellene kapnia. A kórházban nem fogják kérdezgetni mit szeretne mit nem. Egy időben nálunk is csak úgy ment hogy lefogtuk, és lenyomtuk a torkán. Ez van. És azt az aggodalmad sem értem hogy mi van ha nem hagyja beadni az injekciót. Ilyen nincs. Lefogjátok és megkapja. Ennyi.
2012. jan. 17. 21:06
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt gondolom, hogy olyan nincs, hogy egy 3 éves gyerek nem akarja bevenni a gyógyszert és én ráhagyom. Ha kell akkor erőszakkal, de mindenképpen beadom neki. Ilyenkor fontosabb az egészsége mint az egója, mert az egész csak erről szól.

Az én fiam is 3 éves, Ő zokszó nélkül beveszi az antibiotikumot is, és utána választhat valami édességet. Mi így egyeztünk meg vele. Gyógyszer = csoki.

2012. jan. 17. 21:42
 14/20 anonim ***** válasza:
szia! az én lányom még csak 21 hós, de néhány darab matricáért bármit megeszik. próbáld meg valami kis aprósággal meggyőzni, vagy ahogy előttem írták, csokival vagy amit szeret. mondjuk nekünk még szirup formájában adták a gyógyszert, és azok finomak is, de pl. a zinnatot lenyomták a torkán a kórházba, és ki is hányta. esetleg másfajta antibiotikumot is felírathatnál, hátha az finomabb.
2012. jan. 17. 21:49
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

én is a szívtelen dög szülők közé tartozom :)

választhat, vagy beveszi szépen vagy apa lefogja én meg beadom neki.

írtad, hogy összeszorítja a fogait ezért nem tudod így beadni. na velem ebben sem partner, finoman megnyomom az arcát így nem tudja összeszorítani a fogait és már bent is van a gyógyszer.

ezt mindig el kell játszanunk, de következő alkalommal már inkább beveszi.

a szuri meg úgy néz ki, hogy az aszisztenssel erősen lefogjátok. bár szerintem ez tényleg akkor ha kihányja a gyógyszert direkt, egyébkét apával ennyi erővel megoldjátok ti is otthon.

tényleg az van, hogy nagy baj lehet ha nem veszi be a gyógyszert így kénytelen az ember erőszakosan beadni :( sajnálom de ez van

2012. jan. 17. 23:58
 16/20 anonim ***** válasza:
Fanta a csodaszer! Én sem adok ilyesmit a gyerekemnek, de inkább egy hétig naponta 1-2 dl Fanta(persze benne a gyógyszer!), mint a tüdőgyulladás, vagy bármilyen szövődmény! Próbáljátok ki!!! És jobb, ha nem sejti, hogy abban van a gyógyszer...
2012. jan. 18. 01:14
 17/20 anonim ***** válasza:

Az én kislányom is ennyire nehéz eset.(:

Mivel ő rossz-evő, és csak a tápszer az amit biztosan elogad, elalváshoz - abban kapja meg (mindig kérem, hogy minél semlegesebb izűt írjanak fel). A kisfiadnak mi a kedvenc étele, amit általában elfogad? Próbáld azzal beadni! Gyümölcslevek, tejberizs, gyümölcsös joghurt, puding?

2012. jan. 18. 01:47
 18/20 anonim ***** válasza:
Szia!Egy 3 évessel sokmindent meg lehet beszélni,ne hagyd hogy ő irányítson egy ilyen fontos dologban.Mond el neki hogy vagy beveszi,vagy erőszakkal adod be,vagy irány a kórház olyan beteg lesz.Választhat,de a legjobb ha megpróbálja.A jutalom jó ötlet.Nálunk is volt ilyen ellenkezés kezdő szülő koromban,a dokinéni felháborodott hogy nehogy már a gyerek mondja meg és erősebb legyen.Megmutatta hogy kell a száját kitátani.Két oldalról megfogod a pofiját és megnyomod,önkéntelen kitátja a száját.S mivel nem kellemes egy két alkalom után már tátotta magától csak legyünk túl rajta.Ha látja hogy hiába hisztizik feladja hidd el.
2012. jan. 18. 08:04
 19/20 anonim ***** válasza:
Újat nem tudok mondani, nálunk is egyébként minden esetben a mesék váltak be, hogy volt fülgyulladásos mese, fogmosásos mese, bilizős mese stb. Mindig azt olvastuk, amiről éppen meg akartam győzni, hogy milyen jó. Nálunk hálisten a gyógyszerek bevételével semmi gond nincs, egyedül az epres panadolt nem szereti, de azért azt is beveszi. Antibiotikumnál azt szokta mondani, hogy kér még, hurutoldó szirupnál szintén, még a tantum verde sprayból is akart kérni a múltkor, hogy fújjunk még a szájába. Szóval a lényeg, ha másképp nem megy, szuriban kell, hogy megkapja, talán az hat rá, hogy bevegye. Mert egyébként nincs ezeknek rossz ízük.
2012. jan. 18. 11:40
 20/20 A kérdező kommentje:
Nah hála Istennek, túl vagyunk a gyógyszerbevevésen,már csak egy napi adag van neki.Jól van, és már nem is köhög.Úgy sikerült beadni, hogy cukorszirupba belekevertem meg tejszínhabbal leöntöttem és úgy is nehezen de végül is napi fél óra könyörgés után beveszi.Kap cserébe egy nyalókát amit én a fogai miatt sosem engedek, de valamit valamiért.Köszönöm a hasznos válaszokat.:)
2012. jan. 21. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!