Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek nagyon hamar ment...

Akinek nagyon hamar ment önállóan a gyereke annak hány hónaposan?

Figyelt kérdés
Nem verseny, csak kérdezem, mielőtt valaki erre gondol, csak kíváncsi vagyok legkorábban mikor mehet egy baba.
2012. jan. 16. 09:58
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

"akinek hiperaktív a gyereke annak milyen volt picinek a baba? 1-8 hós koráig mondjuk"

Sokáig volt nagyon "hasfájós" ,vagyis extrasírós ,ilyenkor esténként semmivel sem lehetett megnyugtatn szinte ,ez kb 3 hónapos koráig tartott.

Aztán jött egy picit nyugodtabb időszak,csak annyi volt feltünő,hogy nagyon mozgékony volt.

Kb 8 hónapos korban kezdődtek az éjszakai alvásproblémák,állandó sírással,gyakori felébredéssel,ekkor már egész altatási procedúránk volt,még 3 évesen is magamon altattam,most lassan 6 éves és sokáig kell vele elalvás előtt beszélni,altatni.mesélni.

2012. jan. 17. 11:35
 22/24 anonim ***** válasza:

Rengeteget sírt, kézben aludt csak el, de akkor csak úgy, hogy lefogtam, hogy ne izeg-mozogjon és akkor elbírt aludni. Babakocsiba pl őt sosem látták aludni, 2 hetes korától mindig sétáltunk kint, és folyton csodálkoztak, hogy mekkora szemekkel néz.

Elképesztően keveset aludt. Állandóan figyelt,őt nem lehetett csak úgy otthagyni,hogy ellegyen a kiságyban.

6 hónaposan felhúzta magát és felállt a kiságyban, 9 hónaposan önállóan ment. mindent sietett csinálni, viszont fázisok kimaradtak, pl nem mászott, csak egyszer, amíg eljutott a kapaszkodóig és már az állást gyakorolta és a menést. Így a mászás kimaradt.

Rossz evő volt nagyon. Állandóan mozgott.Hirtelen ennyi jut eszembe.

2012. jan. 17. 12:02
 23/24 anonim ***** válasza:

"csodálkoztak, hogy mekkora szemekkel néz. "

Az enyémre azt mondta mindig a gyermekorvos,hogy úgy néz mint a csík .

Érdekes,hogy akkor ez is egy közös jellemzője a hiperaktív gyerekeknek,hogy nagyon élénken figyelnek már babakorukban is.

"rossz evő volt"

Az enyém is szintén,a gyerekorvos állandóan táblázatokkal,meg percentilekkel idegesített.

Most 5,5 évesen 115 cm és 16 kiló.

Az én kisfiamat lehetetlen volt a kiskádban fürdetni,már kb fél éves kor körül (vagy mégelőbb ? ) úgy csapkodott,mozgolódott :-O ,az etetőszékben is állandóan fel akart állni .

Kb 15 hónaposan betettem a konyhában lévő járókájában,kifordultam a spájzba ,mire megyek vissza a gyerek kint mászkál...mondom ez meg hogyan lehet,talán elfelejtettem biztonságba helyezni...visszatettem...két perc múlva látom,hogy sajátos technikával felkapaszkdik,az egyik lábával átlép és átfordul.

A fej ide-oda kapkodása ,a legkissebb nesznek a figyelemelterelő hatása például etetéskor is jellemző volt,az ölemben egy percig sem maradt meg,egyik tevékenységből sodródott pillanatok alatt a másikba.

2012. jan. 17. 13:45
 24/24 A kérdező kommentje:

Huh, eddig is gondoltam, hogy hiperaktív, de ezek mind gazak a fiamra..

Csak ölben szeretne elaludni, bár most már elalszik a kiságyban is, de közbe szorongatja a kezem, és ha sikerül is elaludni, max. fél órát, akkor felébred, sír, mert még álmos, de nem akar/tud többet aludni. Néha a kezemben vissza alszik.

Éjjel is rosszul alszik, legalább 5* felébred. (szopik)

Nappal is amikor szoptatom 3-4* elkezd mászni közbe, úgy kell visszatenni, mert dolga van. Picinek sem volt nyugodt baba. Sosem szerette ha ülök, mindig sétálni kellett vele.

Most 8 hós, mászik, mindenhol feláll, ő sincs el egy percig sem magába, állandóan pörög ezerrel. Már picinek is mondták, hogy nem is csecsemő, hanem nagyfiú.

Olyan fura...

Eddig azt gondoltam, én rontottam el, de van egy nővére, aki 3 éves, ő nem volt ilyen..

A védőnőnek mondtam, de szerintem tuti bolondnak néz..

Kihez, és mikor érdemes fordulni?

2012. jan. 17. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!