Van itt olyan anyuka akinek későn kezdett járni a babája önállóan? Ezalatt azt értem hogy 18 hónaposan vagy még később?
17 hónapos és 2 hetes volt a fiunk, maikor járni kezdett, 2 hetes korától hordtuk hetente Dévény tornára, a lábai voltak baromi görbék. 2 héttel később már futnunk kellett utána. :-)
Én is nagyon el voltam keseredve, tudom, mit érzel. Nekünk is azt mondták, hogy járni fog, nyugi, már nincs messze ez az időpont, de amikor valóban megtette az első lépéseket egyedül, kapaszkodás nélkül, akkor elbőgtem magam. Nagy kő esett le...
Kislányom hétfőn lesz 17 hónapos. Enyhe hypotóniával született, jártunk 1 éves koráig gyógytornára. Ő is minden nagy mozgást nagyon későn kezdett csinálni.1 évesen állt fel először. Kb. 1 hete kezdett egyedül, kapaszkodás nélkül felállni. Önálló lépegetés még nincsen, de szerintem már nincs messze.
Nagyon ügyes a kislányod!
Az én fiamnak nincs és nem is volt semmi baja, egyszerűen csak nyugis baba volt mindig, olyan, mint az apukája. Nyugodt, csendes, ráérős természet, én csak ezzel tudom magyarázni azt, hogy 8 hónaposan ült meg magától először, 10 hónaposan kezdett el mászni, 14 hónaposan állt meg, 18 hónaposan indult el, és majdnem 2,5 éves volt, mikor elkezdett beszélni. Babaként szépen eljátszott ülve, nem akarta felfedezni a világot, gondolom ezért nem mászott hamarabb. A járásnál félt, hogy elesik, pedig nem volt rossz élménye, mindig biztattam, mégis sírt, ha kértem, jöjjön oda hozzám. Nem akart, inkább négykézláb odamászott gyorsan.
Későn érő típus. De amit megtanult, azt nagyon szépen csinálta mindig, nem volt gond sosem. A szókincse is rohamosan bővült, egyik napról a másikra! Pl. egyszercsak elkezdett számolni 1-10-ig, pedig azt sem tudtuk a párommal, hogy ismeri a számokat! Ő minden megjegyzett, csak kimondani nem akarta.
Egyik napról a másikra lett szobatiszta is.
Most 3 éves, és nagyon okos kisfiú!
Örülök, hogy mindig türelmes voltam hozzá, és nem éreztettem vele, hogy aggódok, mert aggódtam azért, nem vettem el az önbizalmát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!