Van itt olyan anyuka akinek későn kezdett járni a babája önállóan? Ezalatt azt értem hogy 18 hónaposan vagy még később?
Az enyém 3 nappal a másfél éves szülinapja előtt kezdett el rendesen megindulni. Szintén középsúlyos hipoton, szintén Dévényes. (1 évesen ült fel, 13 hósan mászott, 14,5 hósan lépett.)
A mi gyógytornászunk anno azt mondta erről, hogy ő úgy tapasztalta az elmúlt 12 éves munkája alatt, hogy a legtöbben vagy másfélig elkezdenek járni, vagy inkább csak 2 évesen. Ez a két tipikus eset szokott lenni, nála.
Sajnos az enyémnek érintette a beszédközpontját is, ezen a területen is mindent később csinálunk. Nem tudom, mi lesz a jövőben, de azzal számolok, hogy lesz még gond a későbbiekben. Mondjuk anyum logopédus, úgyhogy nem vagyunk egyedül a bajban.
Köszönöm szépen a válaszokat!Látom nem vagyunk egyedül a problémánkkal és nem is olyan vészes a helyzetünk:)
Az én lányom 10 hósan ült fel magától,úgy hogy csak kúszott.12 hósan mászott,14 hós kora óta kapaszkodva lépeget a bútorok mellett,és most tartunk itt hogy 1 kezét fogva sétálunk!Nagyon büszke vagyok rá mert nagyon rosszul nézett ki mikor megszületett,és a neurológus professzor nekünk kerek perec megmondta hogy van okunk aggódni!Ő mégis megmutatta hogy nem kell őt félteni, mindent megcsinál csak kicsit később.Csak már elegem lett a sok okosból akikkel találkozunk és mindjárt azt kérdik "még mindig nem szalad????"Kezdtem azt gondolni hogy minden gyerek elindul 1 évesen csak az én lányom nem!De látom nem így van:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!