Mehetek táppénzre ilyen esetben?
Figyelt kérdés
Én nyolc órában dolgozom (nemrég kezdtem) kétéves kislányom nem bölcsis, napközben édesanyám vigyáz rá, aki nagyszülői gyest kap.
Ilyen esetben a kislányommal én mehetek táppénzre betegsége esetén, vagy az kizáró ok, hogy a nagyszülő kap rá gyest?
(Ha beteg a gyerek, nagyon anyás, ráadásul az első napokban semmit nem alszunk éjjelente, orvoshoz járni vele - tehát jó lenne ilyenkor vele maradni itthon pár napig, de ha nem mehetek táppénzre, akkor ez megoldhatatlan.)
2012. jan. 15. 13:56
1/2 anonim válasza:
Úgy tudom ebben az esetben sem jár táppénz.
2/2 anonim válasza:
Ezt találtam a neten,de ez lehet hogy régi törvény."A nagyszülő részére folyósított Gyes nem érinti a szülő gyermekápolási táppénzre (Gyáp) való jogosultságát, vagyis igényelheti. Mivel a Gyest nem a szülő részére folyósítják, a táppénz összegét nem befolyásolja, illetve a saját jogon igényelt táppénznél emiatt nincs időtartamra kiterjedő korlátozás."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!