Akik eddig is nehezen jöttek ki anyagilag, hogy birkóztok meg vele, hogy januártól csökken a gyed összege?
Hogyhogy csökken a gyed összege????
Én pont azt hallottam - pontosabban itt olvastam a gyk-en, hogy emelkedik (mármint a maximális gyed összege, ha valaki arra jogosult a korábbi bére alapján).
Nem baaaj, az a lány..izé lényeg, hogy aki 14 évesen kipottyant egy gyereket, annak alanyi jogon jár a GYES, a CSP, amit még utána is kapnak az ő szülei. Mire 18 lesz, 3-4 gyerek után már kap annyi támogatást, hogy eszébe se jusson elmenni dolgozni.
Nem tudtad?!
Az átlagkeresetre gyereket vállaló kismamák teszik tönkre az országot. De majd most!! Ezzel a (durván) fél milliárd forinttal egyből kihúzzák a gazdaságot a sza.rból.
Te meg érezzed magad motiválva a gyerekszülésre.
Tudod...családbarát kormány.
Előbb a család, aztán a barátok... minket meg le...
Most, h olvastalak jutattad eszembe és nagyon mérges vagyok! 6 órás dip. minimálbér. dolgoztam (örültem, h van munkám)- képzelheted, h mennyit kapok és még ebből is levesznek!
Én is azt keresem, h még hol sporolhatok... Egy gyerekem/künk van és tuti, h amikor az okosok kiszámolják, h mennyibe kerül havonta mai Mo-on egy baba/gyerek nem a legolcsóbb pelussal, az akciós élelmiszerekkel miegymás' számolnak a statisztiká(k)ban!
A gyerekem/künk mindent megkap, amire szüksége van, csinosan öltöztetem etc, de tuti, h "falnak" mennék, ha látnám, h mire és mennyi összeg szerepel a fentebb említettekben!
Emi
K
Én 25 000-ret kapok,de ebből már nem vonnak le ugye?
4 gyerekünk van,de napról-napra élünk.
Sajnos ha 57 ezer a gyed-ed, akkor biztos, hogy bruttó 167 alatt keresel, és akkor sajnos a tiédből is több ezret levesznek. :( Hajrá Magyarország. Én sem tudom magam túltenni rajta tegnap óta...
Utolsó:
Miért lenne kompenzáció? A gyed (ahogyan a tgyás és a táppénz is) ellátás, ami az igénylést megelőző naptári év jövedelmén alapszik...
Egyik másik válaszolónak:
Ezt még nem hallottam, de jót röhögtem rajta ("előbb a család, aztán a barátok"). Csak az a baj, hogy kínomban :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!