Ilyen bicaj jó lehet tanulni? Esetleg v. n vkinek ilyen?
A én 4 évesem sem nagyon érti még a tekerés lényegét :) Ami nála használt az a kölcsön kapott kontrás (pótkerekes) bringa. Ennél rájött, hogy ha hátrafelé teker akkor megáll :)
Szerintem 2 évesnek vehetsz nyugodtan egy kicsi bringát (nekünk volt triciklink igaz nem ilyen, de azt sem tudta tekerni).
Amikor 2 éves lett egyébként tőlünk futóbringát kapott amit szeret és ügyesen is tud vele menni, de nem vagyok 100%-ig biztos benne, hogy nem lett volna jobb egy "rendes" bicaj, mert akkor lehet mára tudna bringázni magától.
A triciklit sokkal nehezebb tekerni, mint a biciklit, mert nem "fölülről" van a lába, hanem előre felé kell tekerni rajta.
Ez pont határeset. Lehet, hogy a biciklihez még nem lenne kedve, de az is lehet, hogy igen, gyerekfüggő.
Esetleg próbáljátok meg egy szomszédét/ismerősét kipróbálni, aztán meglátjátok, mihez van kedve...
Hát az a baj hogy EZT konkrétan nem tudjuk kipróbálni sehol. A 12 es kisbicajt próbáltuk ismerősét és nem tudja tekerni csak hátrafelé és attól meg tök ideges lesz ordít és abbahagyja az egészet ezért gondoltam hogy ennél mivel középen van a tekerős rész így talán rájön hogy ha tolom és forog hogy mit is kell csinálni hogy haladjon vele.
És a 12es kisbicajok általában jó nagy erőt igényelnek tekerés ügyileg arra nem is igazán képes még, illetve nem tudok mögötte görnyedve őt tolni kilómétereken át.
A 3 kerekűt aminek elöl van a pedálja én sem tartom jónak, azt valóban nehezebb tekerni szerintem is mivel ott még a testsúlyával sem tud besegíteni.
Futóbicajunk az van de attól tekerni nem tanul meg :(
Szia! Muszáj mindenképp 2 évesen megtanulnia tekerni? Nem kötözködni akarok, de nálunk pl. az oviban van mindenféle bringa (háromkerekű, kétkerekű, pótkeres, anélküli), és az én fiamat még 3 évesen sem érdekelte a tekerős cucc, csak a lábbal hajtós kismotor. 3 évesen kapott egy bringát (pótkerék nélkül, mert az szerintem többet ront, mint használ), de nem érdekelte. Majd 5 évesen egyszer csak kiderült, hogy egyedül megtanult bringázni az óvodában (normális biciklin). Nagyon büszke volt magára, azóta is imád biciklizni, nagyon vagányan nyomja, , és számomra ez igazolja, hogy nem kell siettetni a dolgokat, amikor megérik rá egy gyerek, érdekelni fogja, és megtanulja.
Szóval szerintem nyugodtam várjatok még.
A konkrét kérdésedre: nem értem azt sem, minek egy ilyen kapaszkodó a tricikli mögé. A szülők tolják vele?
Igen azért kell a tolókar mert mint írtam én nem tudok órákon át görnyedni fölötte (egyéb problémáim miatt) hogy mutassam neki hogy nyomja le a lábát stb. Szeretne vele menni, látom és más vele egykorúak kicsit nagyobbak tekernek, és nem pont most gondoltam a bicajt hanem így tavaszra (mivel borsos ára van addig gyűjtögetek rá).
Én félek így ráhagyni mert a fiamnál is úgy voltam hogy majd megtanul stb. máig nem tud biciklizni, tekerni se és meg se próbálja. 5 éves múlt.
Persze, ha érdekli, akkor értem. Sajnos e kérdésben nem tudok érdemi választ adni.
De azért a fiaddal kapcsolatban ne keseredj el, engem is zavart kissé, hogy más gyerekek már rég egyedül tekernek, őt meg egyáltalán nem érdekelte. Nem tudom, mi ütött belé, hogy egyszer csak megtanult magától, de igazán nagyon öröm, és így nem kellett futkorászni sem utána.
Azért szerintem nagyon ritka az az ember, aki nem tud biciklizni, előbb-utóbb mindenki megtanul.
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a fiam unokatesoitol örökölt egy elsö keréknél tekerös triciklit és egy potkerekes kis biciklit is. Mivel a tricikli kisebb, igy arra ult fel először. Lábbal hajtotta, mint a kis motort. Néha proálkozott a pedállal, de nem ikeult a tekerés. Aztán a kis bicajra is felult, de csak hátra felé tekerte, nem haladt semmit. Probáltam a lábacskáit irányitani, de hetek alatt nem jutottunk semmire. Aztán valahogy ismét a tricikli lett a menö. Észre sem vette, de tekerte a pedált. Pár nap után ismét elökerult a bicaj, és simán ment neki a tekerés (persze potkerékkel).
Ha valamilyen járgnyt veszel, akkor olyat vegyél, amit csak elöre lehet tekerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!