Szerintetek érett már rá? Vagy hagyjam még? (Szobatisztaság. )
19 hónaposom már kb. 1 hónapja előre szól, amikor kakálnia kell. Eleinte mondtam, hogy rendben, nyomd a pelusba. Aztán rátértünk arra, hogy ilyenkor le a pelust és irány a bili. Szépen bele is kakál. 2 hete eljutottunk oda, hogy már pisinél is szól, igaz, olyankor is azt mondja, hogy "tatálni." Ez így megy mindennap. Szombat óta napközben nincs pelusa, egész nap semmi gond, mindig időben szól, vagy ő hozza a bilit. Viszont minden este egyszer bepisil, pontosabban már csak akkor szól, amikor jön is. Alváshoz (még nappal) is van pelenka, amibe kerül is pisi.
Most akkor érett a szobatisztaságra vagy sem? Semmiképpen nem szeretném erőltetni a dolgot!!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Teljesen normális, ha történnek mindennapos balesetek azután, hogy levetted a pelust. 2-3 hét és ezek megszűnnek, és marad az, hogy néha becsúszik egy-két dolog.
Nehéz kérdés ez amúgy, de egy 18 hónapossal még komolyan "megbeszélni" nem tudod a dolgokat, így szerintem erőltetni sem. És 2,5 éves kisfiamnál bizony "leerőltettem" az éjszakai pelust, amikor napközben már szobatiszta volt, mivel direkt pisilt reggel ébredés után bele. Mikor ezen nagyokat nevetett, közöltam vele, hogy elfogyott a pelus és nincs több pénzünk venni, legyen kedves reggel szólni, amikor felébred és pisilni kell. Azóta ezzel baleset nem volt, egyéb persze igen: csikizés közben bepisilés, vagy a mesenézést ugyebár nem lehet abbahagyni egy kis kaki miatt... :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!