Szerintetek érett már rá? Vagy hagyjam még? (Szobatisztaság. )
19 hónaposom már kb. 1 hónapja előre szól, amikor kakálnia kell. Eleinte mondtam, hogy rendben, nyomd a pelusba. Aztán rátértünk arra, hogy ilyenkor le a pelust és irány a bili. Szépen bele is kakál. 2 hete eljutottunk oda, hogy már pisinél is szól, igaz, olyankor is azt mondja, hogy "tatálni." Ez így megy mindennap. Szombat óta napközben nincs pelusa, egész nap semmi gond, mindig időben szól, vagy ő hozza a bilit. Viszont minden este egyszer bepisil, pontosabban már csak akkor szól, amikor jön is. Alváshoz (még nappal) is van pelenka, amibe kerül is pisi.
Most akkor érett a szobatisztaságra vagy sem? Semmiképpen nem szeretném erőltetni a dolgot!!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Nagyon ügyes a kicsid! Az én kisfiam is 18 hós kora óta belekakil a bilibe, mindennap rendben! (egy-két baleset még van azért) Viszont a pisit nem jelzi mint a Tiéd!
Szerintem érett rá, hogy "erőltesd", persze Te látod, mennyi benne a további hajlandóság! De mindenesetre ha idáig ilyen szépen eljutott/atok, én nem hagynám "félbe"!
Sok sikert!
Bocsi, én csak a 3. válaszolónak szeretnék "válaszolni". Tudod, nem minden gyerek érett egyformán. Nem hiszem, hogy valaki kényelemből pelenkázza a gyerekét. Nálunk a kislányom 25 hónapos, és sokáig próbálkoztunk a bilizéssel, sikerült szintem mindennap belekakilnia, de csak úgy, hogy kb. tudtam mikor szokott kakilni és ráültettem. Ez nem szobatisztaság. Szoktatni kell a bilihez, de az erőltetés (a kérdező nem erőlteti, az ő babája már érett, ügyes gyerek) későbbi székelési, vizelési problémákat okoz.
Szóval az én 25 hónaposom most ott tart, hogy mikor belenyomja a pelusba a kakit, akkor szól, hogy pisilni kell. Ez van. A nagyszülők is erőltetnék, de én nem fogom, inkább szokjon rá lassan, de biztosan. És a másik pedig, hogy szakkönyvek foglalkoznak a kérdéssel, melyekben azt írják, hogy a gyermek testileg 24-26 hónaposan érik meg a szobatisztaságra, és 3 éves koráig kell szobatisztának lennie. Úgyhogy emiatt nem érdemes senkinek rosszul lennie, ez olyan, hogy az én gyerekem 10 hónaposan már járt, a szomszédé meg 18 hónaposan kezdte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!