Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek érett már rá?...

Szerintetek érett már rá? Vagy hagyjam még? (Szobatisztaság. )

Figyelt kérdés

19 hónaposom már kb. 1 hónapja előre szól, amikor kakálnia kell. Eleinte mondtam, hogy rendben, nyomd a pelusba. Aztán rátértünk arra, hogy ilyenkor le a pelust és irány a bili. Szépen bele is kakál. 2 hete eljutottunk oda, hogy már pisinél is szól, igaz, olyankor is azt mondja, hogy "tatálni." Ez így megy mindennap. Szombat óta napközben nincs pelusa, egész nap semmi gond, mindig időben szól, vagy ő hozza a bilit. Viszont minden este egyszer bepisil, pontosabban már csak akkor szól, amikor jön is. Alváshoz (még nappal) is van pelenka, amibe kerül is pisi.

Most akkor érett a szobatisztaságra vagy sem? Semmiképpen nem szeretném erőltetni a dolgot!!

Köszönöm szépen a válaszokat!

2012. jan. 12. 13:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon ügyes a kicsid! Az én kisfiam is 18 hós kora óta belekakil a bilibe, mindennap rendben! (egy-két baleset még van azért) Viszont a pisit nem jelzi mint a Tiéd!

Szerintem érett rá, hogy "erőltesd", persze Te látod, mennyi benne a további hajlandóság! De mindenesetre ha idáig ilyen szépen eljutott/atok, én nem hagynám "félbe"!

Sok sikert!

2012. jan. 12. 13:15
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Biztos kislányod van,ők előbb érnek ezen a téren!Nagyon ügyes!Szerintem először az ebéd utáni alvásnál aludjon pelus nélkül,az rövidebb idő.Mi most itt tartunk,és nincs is gond,de 3éves lesz a fiam!A lányomnak ennyi idősen,mint a tiéd,éjjelre kellett a pelus csak,de napközben elő-előfordultak a "balesetek".
2012. jan. 12. 13:17
 3/11 anonim ***** válasza:
33%
Miért hagynád?? Pláne, ha szól, akkor biliztesd!! Nagy divat mostanában, hogy 2,5évesen is pelusozzák a kisgyereket -legalábbis a környezetemben ezt tapasztalom, de itt is sokat olvasok ilyet...ettől egyszerűen rosszul vagyok. A picid nagyon ügyes, nehogy elrontsd!
2012. jan. 12. 13:18
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a bíztatást! Akkor folytatjuk a bilizést! :)Épp amiatt kérdeztem egyébként, amit 3.válaszoló is írt, hogy 2,5 éveseknél még meg sem próbálják a dolgot. Mondjuk az is igaz, hogy a kisfiam elég "sietős" gyerek, mindent viszonylag hamar csinált/csinál. :):)
2012. jan. 12. 13:27
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, én csak a 3. válaszolónak szeretnék "válaszolni". Tudod, nem minden gyerek érett egyformán. Nem hiszem, hogy valaki kényelemből pelenkázza a gyerekét. Nálunk a kislányom 25 hónapos, és sokáig próbálkoztunk a bilizéssel, sikerült szintem mindennap belekakilnia, de csak úgy, hogy kb. tudtam mikor szokott kakilni és ráültettem. Ez nem szobatisztaság. Szoktatni kell a bilihez, de az erőltetés (a kérdező nem erőlteti, az ő babája már érett, ügyes gyerek) későbbi székelési, vizelési problémákat okoz.

Szóval az én 25 hónaposom most ott tart, hogy mikor belenyomja a pelusba a kakit, akkor szól, hogy pisilni kell. Ez van. A nagyszülők is erőltetnék, de én nem fogom, inkább szokjon rá lassan, de biztosan. És a másik pedig, hogy szakkönyvek foglalkoznak a kérdéssel, melyekben azt írják, hogy a gyermek testileg 24-26 hónaposan érik meg a szobatisztaságra, és 3 éves koráig kell szobatisztának lennie. Úgyhogy emiatt nem érdemes senkinek rosszul lennie, ez olyan, hogy az én gyerekem 10 hónaposan már járt, a szomszédé meg 18 hónaposan kezdte...

2012. jan. 12. 13:38
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit, hogy a bölcsiben meg nem is foglalkoznak a szobatisztaság kérdésével, úgyhogy így még nehezebb.
2012. jan. 12. 13:40
 7/11 anonim ***** válasza:
75%
A 3.válaszolónak:Manapság PONT NEM DIVAT 2,5évesnek pelust venni,ilyen árak mellett.Hidd el sok 2,5éves gyerkőc anyukája összetenné a két kezét,ha végre nem kéne több ezer ft-ot pelenkára költenie.EZÉRT NEHOGY MÁR ROSSZUL LEGYÉL!
2012. jan. 12. 14:00
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem szerettem volna vitát generálni a kérdéssel!!!
2012. jan. 12. 14:08
 9/11 anonim ***** válasza:
25%
3.vagyok. A vitát nem te generáltad...és tényleg nem kell mások szokásai szerint csinálnod a biliztetés kérdést. Ha a babád szól, akkor nagyon kényelmetlen lenne neki, ha csak azért pelenkáznád, mert mások így szokták, hagyatkozz a megérzésedre és a babád igényeire, szerintem jól csináltad eddig is. Azoknak akik lehujjognak: Hogy én én mitől vagyok rosszul,az az én dolgom, talán ha nem ezzel foglalkoznátok,hanem a gyereketekkel akkor jobban menne a bilizés a huszon-akárhány hónaposnak nevezett 2-2,5 éves gyerekeknek. És csak, hogy megvigasztaljalak titeket: a véleményem továbbra is meglesz erről, mert ez nem csak képesség kérdése, hanem nevelésé is!
2012. jan. 12. 14:26
 10/11 anonim ***** válasza:
Az én fiam is ilyen idősen kezdte, de ő épp fordítva mondja, a kakit is pisinek. 20 hónaposan nappalra, 23 hónaposan éjjelre is teljesen elhagytuk a pelust.
2012. jan. 12. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!