3 és 4 éves fiaim egész nap kaki-pisi-nuni-kuki szavakat ismételgetik. Leszoknak majd róla, ugye?
Nemrég kezdték az ovit, együtt szoktak be, egy csoportba járnak (vegyes csoport)
Kb. 2 hét után betegek lettek, azóta itthon vannak és ezeket a szavakat kántálják, miközben annyira nevetnek, hogy csak na :)
Oké, itthon vicces (nekem már nem annyira) de pl. ha elmegyünk valahová és ott adják elő, az már kellemetlen.
:)
Tudom, hogy az ovi hatása, meg valahol természetes is,hogy foglalkoztatja őket, de már zavar, hogy egész nap ezt hallgatom.
Kitaláltam, hogy pl a kaki-kaki helyett mondják, hogy csoki-csoki de nem jött be :P
Ötletek a leszoktatásra?
Szerintem sem kellene figyelmet fordítani rá. Látták rajtad, hogy az elején viccesnek találtad és hát ők gyerekek :) nem tudják, hogy most már nem vicces illetve azt sem, hogy az utcán nem illik ez mondogatni. Csak annyit tudnak (a leírásod alapján), hogy anya valamikor viccesnek találta.
Szerintem annyit tehetsz, hogy elmondod nekik, hogy ilyeneket nem mondunk fiúk csak úgy és ennyi. Ha veszekedsz velük miatta vagy túl nagy feneket kerítesz belőle akkor csak azért is tovább csinálják.
a szó helyettesítés nem helyes szerintem, főleg ne étellel..
egy megoldás van erre az életkori sajátosságra: mintha nem is hallanál semmit, annyira ne figyelj rá :))
azért a nagy kacarászás, mert látják hogy kis (számukra semmiképp nem a felnőttként értett) szóval milyen jól ki tudják borítani a nagy mamlasz felnőtteket!
Mert a rosszalkodás mögött az van: FIGYELJETEK RÁNK!
Akkor figyelj, foglalkozz szeretettel velük, amikor nem csinálják ezt. Sok szép, jó ritmusú verset, mondókát mondani - Weöres Bóbitáját - majd ismételgetik azt is:)) türelem..
Nálunk az óvodában, az érkező szülőket ezzel fogadták:
-Szereted a kekszet?
-Igen - mondták a szülők, bambán-naívan(fáradtan).
-A női szekszet? - hahhaaha- gurultak az elképedt szülők láttán..
Köszönöm, hogy írtatok!
Azt soha nem látták rajtam (és a férjemen sem) hogy viccesnek találjuk. Persze magunkban kuncogtunk, de soha nem előttük. :)
Az tényleg igaz, hogy étellel nem volt jó ötlet helyettesíteni, szerencsére rá se hederítettek!
Próbálok nem tudomást venni róla, csak már kezd kiborítani, hogy ma pl. ebéd közben is ez ment:
- Kérsz kakit???? (és nyújtja a kanalat)
Áááááááááááá!!
Sokat játszunk, verselünk, énekelünk, sétálunk együtt. Remélem lassan elhagyják!
Türelmem, mint a birkáké, de már a végét járom :)
hamar átszoknak a szar-húgy/pisa-p.na-f.sz kombóra és kibővül a rib.nc k.rva b.zi kifejezésekkel is valamint a b+ kötőszót is hamar elsajátítják. na akkor kapaszkodj és 3 éven belül tökéletesen értelmesen fognak káromkodni
ReTa válasz tudom de ez a szörnyű igazság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!