Törvényszerű, hogy egy gyermek 6-7 évesen már könnyebben kezelhető, jobban szót fogad, mint 3-4 évesen?
Bizony ,tudnia kell ,hogy ki a főnök már egész pici korától :-) .
A szeretet magában kevés a gyerekneveléshez ,muszáj büntetni,fegyelmezni a gyerek érdekében,hogy be tudjon majd illeszkedni később könnyedén a közösségeb,tudjon alkalmazkodni.
Én a szuperdada módszerrel próbálkozom,úgy néz ki nagyon beválik( annyi perc bünti ahány éves egy kijelölt helyen).
Ugyan már, szuperdada ide oda, a habitus megmarad.
És ha egy gyerek könnyen kezelhető, például az én kisebbik kisfiam nevelni sem kell. Őt soha nem neveltem és 1 éves korától kezdve ki lehet engedni például a lépcsőházból az autóhoz, mert nem megy ki az úttestre.
Múltkor figyeltem, kicsit távolabb álltam a kocsitól, kijöttek az 5 éves átrohant az autóhoz, a kicsi meg az útszélén a járdán körbement, direkt nem szóltam egyiknek sem, megnézni melyik mit csinál.
A nagyobbal is lehet menni, de neki szólni kell, vigyázz az autókra, menj az út szélén, ne szaladj át, nézz körül, a kicsinek egyszer sem kellett ezt mondani. Úgyhogy a nagyot nevelni kell most is. A kicsinek elmondom egyszer és annyi.
És ez mással is így van. És egyébként a nagy is szót fogad , mert tényleg, de hebehurgyább és hirtelenebb, habitusából fakadóan.
Igem szerintem egy 6-7 éves általában sokkal kooperatívabb, mint egy 3-4 éves. Könnyebb velük bánni.
Persze nevelni kell már a 2-3 évest is, szelíden, de igen határozottan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!