Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti adtok/főztök olyan ételt a...

Ti adtok/főztök olyan ételt a gyerekeknek (családnak), amit ti magatok nem szerettek?

Figyelt kérdés
Kevés dolog van, amit nem szeretek, de most döbbentem rá egy másik kérdés kapcsán, hogy pl. gesztenyepürét még soha nem adtam a gyerekeknek, pedig a nagy már 4,5 éves lesz, és most olvastam, hogy x hónaposan már adható, és ha belegondolok, nem is egészségtelen vacak, vagy ilyesmi... :o/
2012. jan. 6. 13:35
 1/9 anonim ***** válasza:

Próbálok mindent megkóstoltatni vele, amit lehet. Persze biztos nekem sem jut eszembe minden étel.

Én utálom sajnos a főzelékeket, de lányomnak mindig megcsinálom és szerencsére meg is eszi.

Egy gesztenyepüré még nem a világvége, ne aggódj. :)

2012. jan. 6. 13:40
 2/9 anonim ***** válasza:
A minap döbbentem rá, hogy a 18hónapos kislányomnak olyan ételeket adok amiket én is szeretek. De apáéknál simán megette a tökfőzeléket, pedig én utálom :)
2012. jan. 6. 13:40
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem :) Eszembe sem jut. Pedig rajtam kívül mindenki szereti a mákot. Így, ha mákosat akarnak enni, férjem csinálja meg. Sajnos ez a helyzet a hallal is, pedig az egészséges, többet kéne adnom a családnak. Nem is tudom, hogy csinálnám meg, még az illatát sem bírom. Így ezt is a férjem oldja meg. (ezeken kívül viszont minden mást megcsinálok, amit kérnek)
2012. jan. 6. 13:41
 4/9 anonim ***** válasza:

A férjem szereti a sóskát, de sose főzök, mert meg se kóstolnám, honnan tudhatnám, olyan-e, amilyennek lennie kell? Amúgy véletlenül tök egyforma az ízlésünk, pl paradicsomszószos cuccokat egyikünk se szereti, úgyhogy a sóskán kívül más nincs is, ami hiányérzetet okozhatna neki :)

A gyerkő ha van is, amit szeret, mi meg nem, nem derül ki, mivel a mi kajánkat eszi...

2012. jan. 6. 13:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Csak egy pár kaja van, amit annyira nem szeretek, h nem eszem meg, pl kelkáposztafőzelék, pacal.

Azokat amiket nem szeretek, de megeszek, főzöm, amiket meg nem eszek meg, azt nem :)

2012. jan. 6. 14:19
 6/9 anonim ***** válasza:
Egyetlen egyszer vállalkoztam rá, hogy csinálok valami olyat a fiamnak ebédre, amit én nem szeretek, mert a bölcsiben azt mondták, hogy négyszer repetázott belőle. Ez a kelkáposzta főzelék volt. Megfőztem, megkóstolta, nem kérte. Azt mondta, ez nem olyan, mint a bölcsiben. Dobhattam ki a fenébe.
2012. jan. 6. 14:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Igen, muszáj, hogy ne legyenek olyan válogatósak, mint az anyjuk. :) A páromnak is megfőzöm a kedvencét, még ha én nem is szeretem.
2012. jan. 6. 15:26
 8/9 anonim ***** válasza:

Pont mint utolsó!

Bár mi nagy főzelékesek vagyunk, spenót, sóska, borsó, krumpli, z.bab, fejtett baba, lencse, sárgaborsó, kelkápszta stb. valami feltéttel (legtöbbször fasírt) nagyon csúsznak mindenkinek.

Én is nagyon válogatós vagyok, de soha életemben nem ettem olyan változatosan, mint amíg itthon voltunk a fiammal, és szinte naponta főztem neki.

2012. jan. 6. 21:41
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen, kap. Nálunk én is és apuka is ritka finnyásak vagyunk, csak más-más téren. A gyerek hála égnek mindenevő :) Sőőőt imád enni.

Így aztán mivel a férjemnek is megcsinálom amit szeret én nem így nekem ez nem okoz gondot. Főként, hogy már elég régóta azt eszi amit mi is.

Ha valamelyikünk részéről "nem szeretem" étel van akkor inkább kétfélét csinálok és a kicsi mindegyikből kap, vagy amelyiket ép megkívánja.

2012. jan. 6. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!