Mást is idegesít, ha a mama jobban tud valamit, vagy ugyanolyan dolgot vesz, mint ami már van, célzottan?
Pl vettünk egy vadi új télikabátot a 4 éves fiamnak, aki eddig a tavalyit hordta, még éppen jó volt rá, az ujja kicsit rövid. Az új kabát jó drága volt, turiban sehol nem találtam a méretében, így a Kikben vettünk újat, 4000 Ft volt, eléggé szívtam a fogam. Mamánál voltunk azóta, tehát látta az újat, mondtam is neki, hogy vettünk. Erre múlt héten beállít egy adag turis ruhával (van ideje turizni, keresgélni sokáig) nagyon sok cuccot hozott, a legtöbb olyan, ami nagyon szép és menő, de van neki a szekrényben egy csomó. Pl hosszú ujjú vékony felső, szabadidőnadrág, van 7-8 neki és még hozott. És egy télikabátot...ami tök ugyanazt "tudja", mint az általunk választott, és gondolom nem került ennyire sokba, és nem jövünk vele szembe az utcán. Megköszöntem, de kiakadtam magamban. Most mit csináljak 2 ugyanakkora kabáttal?
A másik, mikor a fiam valamit máshogy kezd csinálni, mint eddig, mert "de hát a mama azt mondta, hogy így csináljam!" és onnantól el se hiszi nekem, hogy úgy is jó, ahogy mi szoktuk, mert amamamonta. Mama. ááááá ilyenkor tök féltékeny vagyok. Csak én?
Az én anyósom csuda egy nő!Vettünk mi is egy jó drága kabátot idénre, aztán egy olcsót a lidlbe, gondoltam jó lesz játszósnak.Anyós hozott egyet a turiból, meg hozzá sapit és sálat.Így legalább tudom váltogatni.
Mikor meglett a lányom, újszülött méretbe vett neki 2-3 overált,meleg pulcsikat és kabátokat!56-os szőrmegalléros kabátot.Másnap talált hozzá nadrágot is de kantárosat.Mondom:56-ost.Hát azóta folyton ezt csinálja.Van ami játszósnak jó csak, de csomó dolgot hordunk is.Legutóbb egy fekete bársony ünneplős rövidnadrágot hozott.Na gondoltam ezt úgysem fogom ráadni soha, erre szenteste az volt a lányomon piros harisnyával meg egy piros "My first Xmas" felirítú pulcsival.Meg kellett zabálni.
Úgyhogy én inkább örülök, hogy sok cuccot vesz anyós, ráadásul a méretet sem lövi mellé soha:)
A múltkor a lányom telibehányta a szép kabátját, hát miben indultunk volna el ha nincs tartalék?:)
1 éves a lányom
Ha ruhát venne nem idegesítene. De nem vesz! Örülj neki, hogy vesz neki. Én is azt mondom, hogy egy 4 évesnek olyan, hogy felesleges ruha, nincs. Az enyém is 4 éves!
Ha nem kell, köszönd meg és add el.
Én megmondom őszintén, nekem csak addig volt bajom ezzel, amíg használtakat hozott. Én magam sosem adok a gyerekre turkált ruhát, egyszerűen nem szeretem, ez van, anyósom pedig tudta, mégis mindig turkálósat hozott. Amolyan szélesebb mint hosszú, kinyúlt, kifakult kis pólókat, stb. Udvariasan megköszöntem, eltettem a szekrény mélyére. Sosem adtam rá őket a gyerekre.
Anyósom látta, hogy a gyereken sosincs rajta egyik sem, mindig olyan ruhában van, ami új, ezért egyszercsak nem turkásat hozott, hanem vadiújakat. No, azokat már nagyon szívesen ráadtuk, megköszöntük, stb.
De ez az én saját mániám, hogy nem szeretem a használtruhát, meg nem is adnék senkinek ajándékba használtat, de rokonom aki szintén kisgyerekes anyuka, például kifejezetten szereti, mert pénzkidobásnak tartja az újat, ezért ha hozzájuk visz a mama zsákos használtruhát, ő nagyon örül neki.
2 telikabat alap egy ekkora gyereknek.
Enyem egyszer csopogo vizes kabatba jott /volna haza az ovibol mert jegcsapokat gyujtott nekem a zsebebe 🤦♀️ meg jo hogy volt masik es gyorsan hazaszaladtam erte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!