Pelenkacserés probléma, ki hogy oldja meg?
1,5 éves a fiam, és újabban kész közelharcot kell vívni vele, hogy engedje levenni a pisis/kakás pelust, majd egy újabbat, hogy ráadhassam a tisztát. Amióta jár, azóta csak állva lehet pelenkázni, fekve egyáltalán nem engedi.
Vagy ez is egy "erőpróba" a részéről, és majd idővel elmúlik?
9 hós fiammal ugyanez a helyzet, már annyival sokszor meg tudom oldani, hogy a kedvenc meséjéből a zenéjét berakom, és akkor állva ki tudom törölni a fenekét, de ez sem mindig jön be. Nemrég írtam ki én is hasonló kérdést, valakinek a lassú, játékos módszer jön be, valakinek a gyors, határozott. Én alig várom, hogy bilizzen.
Szóval sok jót én sem tudok mondani, de együtt érzek.
Akkor ezek szerint más is így van vele. :) Na majd akkor kinövik.
Párszor bevált, hogy felállítottam az ablakpárkányra, onnan elnézegetett, amíg turbósebességgel kicseréltem rajta a cuccot, de most már az sem elég érdekes. Hajrá, legyünk leleményesek.
Köszi mindenkinek! Azért továbbra is várok ötleteket. :)
Az én fiamnak is volt egy ilyen időszaka, kb 3-4 hónap...akkor bugyipelust használtunk.
Az öltöztetésével sose volt gond...csak mióta bölcsis,néha reggel beleszól,hogy ő most nem a csíkos bodyt akarja felvenni,hanem a kéket...meg hasonló.
nadragpelus?
nekunk is volt ilyen korszak, en nadragpelenkat adtam ra, gyorsan megvoltunk vele
meg megkapta a fulhomerot, amit egyebkent nem kapott meg soha, es izgalmas volt neki, meg az elektromos orrszivot.. :D
az epp a megfelelo idore lefoglalta
egyik lab, masik lab, hipphopp
Nah, mint ha csak az én fiamról írnál.
Durva módszer, de így csinálom: alapból a földön ülve cserélem a pelust, terpeszben ülök, így a két talpammal le tudom fogni a két kezét. A lábával még mindig rúg, azt tényleg nehéz a kezemmel kordában tartani, de azért sikerül. Amikor a lábait már el kell engednem, hogy elöl is letisztogassam, akkor, ha még mindig rugdos, óvatosan ráülök a lábaira (pontosabban a combom legfelső része alá teszem őket, ahol a súlyom nincs rajta, de elég erősen fogja ahhoz, hogy ne tudja kiszabadítani).
Mindez azért nem annyira brutál, soha nem volt még semmilyen színes folt a karján vagy lábán emiatt, és ha úgy érzem, hogy nagyon megnyomtam, később végignyomogatom a végtagjait, de sehol nem mutatja, hogy fáj, tehát minden oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!