Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Okos szülőnek buta gyereke....

Okos szülőnek buta gyereke. Nagy csalódás vajon a szülő (k) számára?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy az apuka, de az egész családja is tudományos beállítottságú, műszaki érdeklődésű, mérnökök vannak a családban, orvosok is, és akkor kiderül, hogy nem megy a fiúgyereknek a matek.

Vagyis nagy valószínűség szerint később a fizika, kémia sem lesz a kedvence. És mérnök sem igen lesz belőle.

Vajon hogyan élik meg ezt a szülők?

2012. jan. 3. 13:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én értem mit akart írni az utolsó előtti, és egyet is értek vele. Én pl. tudom magamról, hogy okos vagyok, de azt is, hogy nem értek mindenhez, és számtalan ember van, akik más dolgokat ezerszer jobban tudnak nálam.

Szerintem az nem a butaság jele, ha valaki valamihez nem ért, inkább az a butaság, ha valaki emiatt ostobának tart egy másik embert.

Főleg, mivel nem is vagyunk egyformák. Én pl. olyan típusú ember vagyok, akit ezerféle dolog érdekel, mindenbe belekapok, hogy képben legyek, így nagyon sok mindenhez hozzá tudok szólni, sok mindenre van rálátásom.

A párom ellenkezőleg, ő a saját szakmájában megfoghatatlanul okos, kiváló szakember, de nem érdekli más ezen kívül, így egy csomó mindenhez nem is ért. De ettől ő nem butább nálam. És én sem vagyok amiatt butább, mert nem tudom az ő szakmáját olyan mélységig, mint ő.

Csak nem vagyunk egyformák.

2012. jan. 3. 14:37
 12/17 anonim ***** válasza:

Édesapám gépészmérnök, édesanyám vegyész, én bölcsész (tanár) lettem, igen, utáltam a matekot, nem is ment, mégis lettem valaki, mert a tudásvágy bennem is megvolt, diploma után PhD és posztgrad képzések. Sokra vittem, karrierem lett.

Szerinted én okos szülők buta gyereke vagyok?

2012. jan. 3. 14:38
 13/17 anonim ***** válasza:
nekem csak apám "zseni" önerőből lett gyártulajdonos egy ritka ágazatban, és nagy koponya benne. Na erre lett két lánya, és nem is álmodhat arról hogy ezt a férfias szakmát bármelyikünk is folytatná. Látszik rajta a csalódottság, sajnos mivel nekem több eszem volt mint húgomnak, soha nem engedte hogy azt tanuljak amit én szeretnék, mert én inkább a művészi kreatív dolgokban voltam mindig is jó, mint a fizikában meg matekban. Ennek z a következménye, hogy 30 évesen nem volt olyan munkám még amit szerettem volna csinálni, és kesergek azon hogy lecsúsztam az álmaimról. Most már van 3 fiú unoka most apu bennük reménykedik, de én nem fogom őket befolyásolni ők azt tanulnak amihez kedvük lesz, csak azt kötöm ki hogy abban viszont tegyenek meg minden tőlük telhetőt. Apunak az aki nem a munkájának és a karrierjének él, az már nem is ember, nincs is sok beszélnivalónk egymással, és el sem tudja képzelni hogy nekem nem álmom hogy hajtsam a milliókat, csak annyi pénzre van szükségem amiből a család kényelmesen megél. Pedig anyu szokta mondani bőrönddel úgysem fogsz a sírba menni. Szóval karrier helyett én a középutat keresem munka és az élet élvezése között.
2012. jan. 3. 15:17
 14/17 anonim ***** válasza:
Az en csaladomban orvosok meg mernokok vannak. En vagyok az egyeduli akinek sem foiskolaja, sem egyeteme nincsen, csak egy sima eretsegim es szamitogepkezelo tanfolyamom. En nagyon sokat kaptam emiatt a szuleimtol, foleg, hogy az ocsem is zseni volt mellettem. Mindig en voltam a rossz pelda. El is koltoztem otthonrol de meg akkor is ettek az eletem, hogy egyetemre kell menni stb. Kulfoldre menekultem azota itt hazat vettunk a ferjemmel, logisztikan dolgozom nem keves penzert, van egy gyerekem es boldog vagyok. De meg mai nap tamadnak a szuleim, hogy egyetemre kene mennem. :) Nagyon gaz.
2012. jan. 3. 15:59
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy ez másoknál hogy van, de pl. nekem mindkét szülőm diplomás (tanárok), meg úgy általában véve majdnem minden rokonom. Most engem ide ne vegyünk bele, én sokat linkeskedtem tini koromban, aztán végül mégis egyetemre mentem, de amikor tojtam az egészre, akkor sem mondanám, hogy műveletlen lettem volna, ami érdekelt, azzal sokat foglalkoztam, bár szegény szüleimnek okoztam néhány ősz hajszálat.

A lényeg, amit ki akartam hozni ebből, hogy az öcsém viszont sosem volt valami túl jó tanuló. Nem buta ő sem, sőt, iszonyú logikusan tud gondolkodni, viszont a tanulás nem az erőssége, van is valami figyelemzavara azt hiszem. De a szüleimen sosem láttam, hogy szégyellték volna, sőt mindig büszkék voltak öcsémre is. Akkor is, ha neki érettségije sem lett, "csak" szakmája. Az elméleti részét annak is elég nehezen tanulta meg, viszont a gyakorlati részében nagyon profi.

Én nagyon értékelem a szüleinkben, hogy mindig annyit vártak el tőlünk, amire tényleg képesek is voltunk, de azt viszont ténylegesen megkövetelték (na jó, az én esetemben ez nem ment olyan könnyen), és mindkettőnket próbáltak olyan dolgok felé terelni, amikben jók voltunk.

2012. jan. 3. 23:19
 16/17 anonim ***** válasza:

Szerintem fordítva sokkal nagyobb csalódás.Rosszabb helyzet,ha buta szülőknek okos gyereke születik.

Az okos szülő még mindig tud segíteni a buta gyerekének,de ha buták a szüleid,mint a föld,akkor egyedül vagy a világban és hátránnyal indulsz még ha okos is vagy....

2013. nov. 16. 14:47
 17/17 anonim ***** válasza:

Amúgy a tanult és az okos az nem ugyanaz.

Sok tanult,de buta ember van.

2013. nov. 16. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!