Hány mg c vitaminra van szüksége egy 2,5-3 éves kisgyereknek? Ti mennyit adtok ekkora gyermeketeknek?
Figyelj, nekünk meg a gyerekorvos 500 mg-ot, a homeós doki meg 1000 mg-ot ajánlott... :)
Én sem értem ezt az egészet, mert az egyik oldal szerint a felnőtteknek is csak 60 mg kell, a másik oldal szerint meg min. 1500.
Úgyhogy én most kb. 500-at adok a gyerekeknek, de aszkorbinsavból, por formában. A Cebionból nem mernék annyit, meg hát akkor kb. 1 hét alatt elfogyna.
De úgyis jön majd, aki jól lepontoz (amit amúgy pont lesz@rok), mert szerinte nem kell plusz vitamin bevitel senkinek, elég a zöldség-gyümölcs...
2 évesemnek azt mondta a doki, hogy reggel és este is a súlyának megfelelő számú cebion cseppet adjak, azaz napi 2*15 cseppet kap.
Az iskolás nagytesók napi 1000 mg-ot kapnak most, olvastam Lenkei könyvét........ és hiszek neki :)
2,5 éves fiamnak napi 30-40 cseppet adok, de ez csak tipp, mert számolgatás nélkül csepegtetem a teába.
Én meg személy szerint 1200 mg-os csipkebogyósat szedek.
De néha kimarad 1-1 nap, nekem is, meg a gyerekeknek is (a kicsi 4 hónapos, ő kevesebbet kap), mert elfelejtkezem róla.
Viszont tényleg gyorsan fogy így a cebion, de 1. válaszoló jó ötletet adott! :)
Köszönöm a válaszotokat ! Szóval akkor tényleg kevés is a 100 mg is. 14 kg a lányom, mától úgy csinálom, hogy 2x14 csepp, szóval dupla annyi ! Köszi, hogy segítettetek !
Lenkei könyvét én is olvastam :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!