Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ugye nem csak nekem alszik el...

Ugye nem csak nekem alszik el nehezen 2,5 évesem?

Figyelt kérdés
Már néha kiakadok. Altatom kisfiamat (februárban lesz 3). 1,5 éves korától egyedül aludt el (szopizott aztán puszi és kijöttem) elbeszélgette magát. 2 éves korától bölcsis lett, azóta megint altatnom kell. Ez még nem is lenne gond,(szeretem nézni, ahogy elalszik és olyan hamar felnőnek) mert alapjába véve hamar elalszik (20-30 perc). De néha beletelik (elég sokszor) beletelik 1 órába is, sőt tegnap nyilván 1,5 óra volt mire elaludt. Már a vége fele kiborulok, és ingerülten szólok rá, ilyenkor elkezd sírni és átölel. (nekem meg lelkiismeret furdalásom van). Utána elalszik kb. 10-20 perc múlva. Tekereg, vakarózik, szúr, nyom valami, egyszóval húzza az időt, közben meg majd leragad a szeme. Ja, és nem is én mondom, hogy alvás idő van, hanem ő akar menni. Kivéve ha bölcsi van, mert akkor azért fél 9 fele viszem aludni. Természetesen mese olvasás is van.
2011. dec. 22. 21:41
 1/7 Jubilee ***** válasza:
Nem vagy egyedül. :) A három és fél évesemet még mindig így kell "altatni". A másfél évesem sem alszik el egyedül.
2011. dec. 22. 22:03
 2/7 anonim ***** válasza:
nekem ugyan még csak 2 éves a lányom, de kb. egy hete nálunk is ez van, hogy menni akar aludni, de nagyon nehezen alszik el. kell még egy kis tejcsi, egy kicsit ölbe, meg inkább az ágyikóba...Nem tudom mi ütött bele, eddig mindig olyan gyorsan elaludt cicin, néhány napja meg kész káosz.
2011. dec. 22. 22:06
 3/7 anonim ***** válasza:
Valóban nem vagy egyedül. Nálunk is ez van. A fiam 3,5 éves, és több, mint egy óra, mire elalszik. Felül, beszélget,le akar szállni az ágyról, miért nem kapcsoljuk fel a lámpát?stb... Küzdünk néha, nehéz. Mi is olvasunk neki mesét, zenét is hallgattunk már olykor. Néha én is kiakadok, de aztán rossz, mert nem akarok rászólni. Nálunk este 10 előtt ritkán alszik el. Régen viszont magától aludt el 3 éves koráig.
2011. dec. 22. 22:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Nálunk 20 hós kora óta megy ez, én is kész vagyok már ettől és ráadásul 1,5-2 órával később alszik el, mint előtte. Semmi időm sem marad semmire, fél 10-10 körül alszik el. Nem tudok mit tenni, itt bújom a sorokat, hátha valami ötletre rábukkannék. Pár napja kérdeztem:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..

2011. dec. 22. 22:42
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi lányok, akkor megnyugodtam:-) Na, majd csak kinövik ezt a dilijüket is:-)
2011. dec. 22. 23:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Az én fiam 2 éves koráig altatás nélkül aludt el, aztán egyik napról a másikra átment vacakolásba az egész. Ki tudja miért??

Most 3 éves, minden nap 30-70 perc az altatás... És van hogy végül át kell hoznom a hálóba, és 70 perc után is csak mellettem tud elaludni. (Van egy matraca az ágyunk mellett, ez nekünk nagyon bejött!)

Ha délután nem alszik, akkor 5 perc ez az idő...

2011. dec. 23. 06:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Szerinted nem elég álmosak a gyerekek, azért "vacakolnak"? Vagy este elájulnak a fáradtságtól, ha nem alszanak napközben és végül ez sem igazán jó.
2011. dec. 23. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!