Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1.5 évesednek hogyan mosod a...

1.5 évesednek hogyan mosod a fogát?

Figyelt kérdés

Kell egyáltalán mosni nekik?

Én csak úgy bírom megmosni neki ha lefogom és persze ordít....

2011. dec. 22. 07:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

5 hós kora óta mosom a fogát,mos 1 éves,már fogkefét használunk,és fürdés közben megpróbálom neki megmosni,kb.5 másodpercig hagyja,közben én is mosom az enyémet,így megpróbál utánozni,addig "mossa"amíg a fogkrémet le eszi róla!

ne fogd le,mert megfogja utálni a fogmosást!

2011. dec. 22. 08:01
 2/11 anonim ***** válasza:
De jó,most,akkor én is ötletet merítettem.Teszel is rá fogkrémet?Milyet?
2011. dec. 22. 08:03
 3/11 anonim ***** válasza:

igen,egy keveset!

Nenedentet,nem olcsó,de sokáig elég!

2011. dec. 22. 08:08
 4/11 anonim ***** válasza:
Amikortól kinőtt a foga és a hozzátáplálás megkezdődik, érdemes mosni, úgyhogy már jó pár hónapja kéne neki is. Mi pici puha gyerekfogkefével, leheletnyi lenyelhetős fluoridmentes Nenedent) gyerekfogkrémmel mossuk a fogát esténként. Több mindennel próbálkoztunk (a lefogástól a példamutatáson át a bohóckodásig), végül leginkább az vált be, ha fürdés közben, miközben ő elmélyülten pancsol, próbálom kicselezni.
2011. dec. 22. 08:09
 5/11 anonim ***** válasza:
De ezt a fogkrémet lenyelhetik?Mert ők még persze nem tudnak öblögetni.
2011. dec. 22. 08:18
 6/11 anonim ***** válasza:
persze,azért való ez nekik!
2011. dec. 22. 08:46
 7/11 anonim ***** válasza:

Köszi,akkor én is megpróbálom.

Mennyibe kerül?

2011. dec. 22. 08:54
 8/11 anonim ***** válasza:
én szilikonos újra húzható fogkefével együtt vettem 1700ft-ért! patikában!
2011. dec. 22. 08:56
 9/11 anonim ***** válasza:

Mi is nagyon sokáig küzdöttünk a fogmosással.

Mikor 8 hónaposan kibújt az első, akkor nagyon ügyesen engedte a mosást, de 1-2 hónap múlva valami történt, megmakacsolta magát, és úgy összezárta a száját, hogy képtelenség volt bármit is beledugni... Mindig fürdés közben mostuk a fogát, és nem történt baj, tehát nem tudom mi lelte, de nem engedte mosni.

Mi nem erőltettük, inkább kihagytunk 1-2 hetet, majd újra próbálkoztunk, hátha engedi. Nem jártunk sok sikerrel, majd 1,5 éves kora körül vettem neki egy új fogkefét, hátha úgy engedi.

Ilyet vettem neki a DM-ben: [link]

Azóta egyenesen imád fogat mosni, napjába többször is kéri, hogy mossuk meg. Nagyon szereti ezt fogkefét, ügyesen meg tudja fogni, és persze ő is szereti leenni róla a nenedentet, ezért úgy szoktuk, hogy először mi átmossuk a fogacskáit, majd megkapja a fogkefét, és kicuppoghatja a még rajta maradt fogkrém maradékot.

2011. dec. 22. 09:20
 10/11 anonim ***** válasza:

A szilikonos fogkeféről annyit (mi is azzal kezdtünk), hogy veszélyes, mert ugye azt az ujjadra kell húzni és úgy mosni a fogat. Így aztán a gyerek simán leharaphatja az ujjadat. Legalábbis az enyém mindent megtett ennek érdekében.

Mi kicsi gyerekfogkefét vettünk, és fürdés közben megkapta. Egy darabig hagytuk, hogy játsszon vele, próbálkozzon, nem csináltunk nagy ügyet a fogmosásból. Pizsi öltözésnél rongypelenka csücskével áttöröltem a fogsorát, ennyi. Úgyis anyatejes volt még, éjszaka is szopizott, tiszta nem maradhatott a foga. A fürdés közbeni fogmosós játék viszont megkedveltette vele a fogmosást, és megszokta, hogy mindig a fürdés része, s később már együtt mostunk fogat, s ő leutánozta a mozdulatsort. Kapott kis tükröt is hozzá, mert imádja nézni közben magát benne, és könnyebb is elsajátítani a technikát így. Később pedig beiktattuk a reggeli fogmosást is, s persze közben mindig picit segítettünk is a mosásban, de őszintén szólva nagyon nem akartam belenyúlni a szájába, mert akármennyire is próbáltam egyszer-kétszer gyengéden súrolni a fogakat, csak megsértettem az ínyét és kiserkent picit a vér. Most elmúlt 2,5, de nagyon szeret fogat mosni, és ügyes is, bár még nem tökéletes. Viszont örülök, hogy napjában 4-5 alkalommal is szívesen mos fogat.

2011. dec. 22. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!