Hogy lehet egy kisgyereknek úgy megmosni a fogát hogy ő kézzel lábbal tiltakozik?
Sokszor van az hogy feladom! 22hónapos lányom,és katasztrófa a fogmosás. Szó szerint le kell fogni,néha olyan erősen(akaratomon kívül)hogy ott marad az kezem helye a bőrén.
Valaki látná azt hinné hogy bántottam.
Pedig nem kéne lefognod. Lepedőbe is csavarhatnád, akkor nem maradna ott az ujjad.
Egyébként vannak erre is tanító mesék, ha jól emlékszem az Anna, Peti könyvekben.
Nálunk kapaszkodik a kád szélébe(sajna tapasztalta, hogy csúszik), elég csak a fejét tartanom, igaz nekem a kezem a szájában(2ujjam, éknek"), mert nem nyitná a száját semmiért se.
Amúgy dettó.
én is takaróba csavartam egy ideig,most már csak megkérdezem,hogy betekerjem,vagy megengedi,és így megengedi.leteszel egy kis takarót,és beletekered úgy,hogy ne legyen kint keze lába.elég drasztikus,de hamar megszokja,és jobb,mint a kirohadt szép fekete fog
én mondókákat is szoktam mondani,így arra figyel közben
azt hiszem van fogmosós elmo rész az elmo sorozatban
én is "szadista" vagyok és lefogtam. illetve találtunk egy jó pózt, törökülésbe ülök, egyik keze a hátam mögé, lábai a vádlijaim között a másik kezét megfogom és így marad egy kezem. száját meg ugye kinyitja merthogy ordít.
szerencsére csak párszor volt így, na meg most már ezerszer könnyebb, 2 éves, annyit mondok, hogy "jó, ha nem akarod megmosni akkor nem kell, de akkor megyünk a doktornénihez", na egyből visszajön :)
probald ki: nem kell fogat mosnia, te fogat mosol elotte
mondd el neki, hogy o nem moshat fogat mától, egyáltalán.
Minden étkezés után te viszont moss fogat előtte, es élvezd :)
Amikor o akarja ne engedd, csak már amikor nagyon hisztizik érte.
Nalunk a gyerek imad kormot vagni, fogat mosni, és gyogyszert bevenni (na, az igazan komoly jutalom am! beres cseppbol multkor repetát is hisztizett ki :))
mindezt (meg a nagykadban furdest) ezzel a fura negativ pszihologiaval ertuk el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!