Mit csináljak 3,5 éves gyerekemmel, hogy ne sírjon mindig? Születése óta állandóan üvölt valamiért. Főképpen saját tapasztalatokat várnék.
Figyelt kérdés
Azt gondoltuk, hogy hasfájás, fogfájás, mindig mindent megtettünk érte, de még ölbe is teli torokbol üvöltött. Jelenleg is mindig hisztizik, sír, toporzékol. Egy kezemen megtudom számolni, hányszor kelt fel úgy, hogy alvás után ne üvöltött volna vagy 20 percet, hiába ölelgettük puszilgattuk. A dackorszaktól még keményebb a helyzet. Nevelésinél voltam, azok nem normáéisak. Azt mondta minden alkalommal dugjam a zuhanya alá, mert amikor megszületett a kistesója, akkor csak így sikerült leyugtatni, hogy megmostam az arcát. Na a nevelési szerint minden hisztinél ezt kellene alkalmaznom...érdekes..Okos, értelmes gyerek, de már nem nagyon bírom elviselni, hogy vele soha sehova nem lehet kimozdúlni, mert mindig van ok a teli torokból üvöltésre...2011. dec. 19. 12:36
21/22 anonim válasza:
En pedig ugy erzem, hogy figyelemfelkeltes miatt csinalja. Szeritnem nincs gond vele csak rajott, hogy a hisztivel felkelti a figyelmet es a kozeppontba kerul. Pl. zuhanyala teszed stb. Oket nem erdekli a kovetkezmeny csak az, hogy akkor es ott vele foglalkozzanak. A masik hiba amit el lehet kovetni az, hogy kiborulsz. Ha egy gyerek latja, hogy a szulo kibourl, racsap, hideg zuhany ala helyezi, kiabal stb. akkor azzal csak azt a peldat mutated, hogy nem tudsz uralkodni az erzeseiden. Ha valami nem tetszik akkor kiborulsz, csapsz, es durva vagy. Ha te nem tudsz uralkodni az erzeseiden akkor egy gyerektol nem varhatod el, hogy megtegye. Olyat szabad elvarni a gyerekinktol amit mi magunk is meg tudunk tenni mert mi vagyunk a peldak akit kovetni kell. Ez alapszabaly. Eloszor is itt kaptal par jo tanacsot, ne engedd, hogy a kozeppontba keruljon a hiszitjevel. A masik pedig az, hogy probald megerteni az erzeseit. Ha pl. azert hisztizik mert nem kap meg valamit akkor mond azt neki, hogy tudod, hogy mennyire szeretne az a vazat es szivesen oda is adnad neki ha nem lenne torekeny, nehez uvegbol stb. Vagy pl. tudod, hogy mennyire tetszik neki az az auto es barcsak lenne sok-sok penzed, hogy megvedd neki, vagy pl. tudom, hogy mennyire szeretnel csokit enni es barcsak tudnek neked egy halom csokihegyet varazsolni stb. rengeteg otlet van a lenyeg az, hogy fogadd el, hogy rossz neki es ertsd meg ot. Mert azzal, hogy egy gyerek erzeseit elfogadod nagyon sokat nyersz. Ha valamit nem szeret akkor szinten probald meg valasztas ele allitani, hogy lassa, hogy fontos neked az o dontese igy a legtobb esetben elkerulheto a hiszti. Pl ha nem szeret oltozni akkor, melyik pulovert szeretned felvenni a zoldet vagy a pirosat? A valasztas elott elmondhatod neki, hogy tudod, nem szeret oltozni de valaszthat a pulcsik kozott hogy konnyebb legyen. Vagy pl megkerdezheted, hogy enelekljetek vagy mondokazzatok amig feloltozik? Ha pl. nem lehet vele elmenni mert hiszitzik akkor a kovetkezo ilyen alkalommal ne borulj ki hanem mond el neki, hogy nagyon szomoru vagy amiert ilyet csinal es teged bant ezzel es legkozelebb nem jon veled. Egy gyereknek tisztaba kell lennie ha a szulonek nem tetszik valami. Oszinten kell kimutatni a nemtetszesedet. Masnap menj el egy fel orara es hagyd ot otthon, ezzel a mondattal: Na, szerinted miert nem johetsz anyaval? Tudni fogja, hogy azert nem mert tegnap hiszitzett. A gyerkek nem butak es tudni fogja. Ha egy jatek miatt borul ki a hiszti akkor nyugodtan mond meg neki, hogy latom nagyon merges vagy segitsek neked vagy jatszodjunk inkabb valami massal? Ilyen esetben a megertes es a valaszut ele allitas jol jon. Ezeket a tippeket en is egy konyvbol szedtem mert bebiszitterkedtem egy eleg akaratos 4 eves kislanynal. A vegen egesz jol megszerettuk egymast es tobb mint 2 evig vigyaztam ra. A fent melitettek tippek kozul nagyon sok mukodik a kisfiamnal is aki egyebkent 2 eves. O pl a gyogyszert utalja bevenni es ahogy meglatja az uveget kitor a hiszti ha nem elozom meg azzal, hogy: nagy vagy kiskanallal akarod bevenni a gyogyszert? Az autoknak vagy a macinak mutassuk meg, hogy milyen gyorsan es ugyesen be tudod venni a gyogyszert. Ahogy irta valaki tenleg nem lesz egyszeru lepes leszoktatni bizonyos dolgokrol es idobe is telik de probalj meg nem kiborulni es a hideg zuhany nekem eleg sulyos. Nem mondom, hogy az en modszereim szuperek meg be fognak jonni de szivesen megosztottam veled, probald meg hatha segit kicsit.
22/22 A kérdező kommentje:
Huhh, köszönöm a rengeteg szuper tippet. Most tényleg előszőr önmagamat kell visszafognom, mert én sem így kezdtem, én sem azonnal robbantam, csak már sok utolsó csepp került abba a bizonyos pohárba. Kedves utolsó, valahogy sikerült visszahoznod a régi önmagamat. Én is rengeteg könyvet olvastam és hasonló módon oldottam meg a dolgokat mint amit írtál és anno tényleg bejött...csak aztán több gond jött, fáradtam és elfogytam. De igyekszem rendbehozni mindent és türelmesebb lenni újra.
2011. dec. 19. 16:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!