Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak 3,5 éves gyereke...

Mit csináljak 3,5 éves gyerekemmel, hogy ne sírjon mindig? Születése óta állandóan üvölt valamiért. Főképpen saját tapasztalatokat várnék.

Figyelt kérdés
Azt gondoltuk, hogy hasfájás, fogfájás, mindig mindent megtettünk érte, de még ölbe is teli torokbol üvöltött. Jelenleg is mindig hisztizik, sír, toporzékol. Egy kezemen megtudom számolni, hányszor kelt fel úgy, hogy alvás után ne üvöltött volna vagy 20 percet, hiába ölelgettük puszilgattuk. A dackorszaktól még keményebb a helyzet. Nevelésinél voltam, azok nem normáéisak. Azt mondta minden alkalommal dugjam a zuhanya alá, mert amikor megszületett a kistesója, akkor csak így sikerült leyugtatni, hogy megmostam az arcát. Na a nevelési szerint minden hisztinél ezt kellene alkalmaznom...érdekes..Okos, értelmes gyerek, de már nem nagyon bírom elviselni, hogy vele soha sehova nem lehet kimozdúlni, mert mindig van ok a teli torokból üvöltésre...
2011. dec. 19. 12:36
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

szerintem egyszerüen te nem akarod.

itt többen leírtuk mit tegyél, de csak ellenkezel velünk, hogy úgy sem megy semmi.

akkor miért irtad ki a kérdést ha magad nem is akarsz rá megoldást.

mond meg neki hogy akkor kapja meg ha azt kimondja mi kell neki érthetöen üvöltés nélkül,es átléped. ha egy órát üvölt akkor annyit.

2011. dec. 19. 13:16
 12/22 anonim ***** válasza:

Nyilván minden gyerek más, de ahogy írta vki, 7 hónapos kortól már manipulálnak. Az enyém is kb akkor kezdte. Én is azt tettem, hogy ha üvölteni kezdett vmiért, mert nem úgy történt, ahogy ő elképzelte (pl megkaparintott vmit, ami nagyon nem játék, és elvettem tőle szépen), akkor elfordultam, nem véve róla tudomást. Alig múlt 1 éves, de már tudja, hogy hisztivel nem ér célt. A dackorszak biztos izgi lesz azért...

Mindenesetre a helyedben elvinném neurológushoz, és ha minden oké, akkor elgondolkodnék, mit lehetne másképp csinálni vele kapcsolatban.

Ennyi idősen folyton üvölteni nem oké. Nem vagyok szadista, de lehet, hogy a zuhany jót tenne pár alkalommal mégiscsak. A hisztirohamnál az a lényeg, hogy történjen vmi, ami kizökkenti belőle, lehetőleg nem pofon, de ezt nem kell mondanom szerintem :). Az ölelgetés puszilgatás mindenáron lenyugtatás marhára nem célravezető, mint láthatod. Ezeket pedig onnan tudom, hogy a kisöcsémnél majd 10 évvel idősebb vagyok, és emlékszem, hogy vele mi vált be a szüleimnek, mert ő is zsarnokpalánta volt.

2011. dec. 19. 13:16
 13/22 A kérdező kommentje:

1000x elmondtam neki mit mondjon, ha szeretne vaamit és mégis csak akkor mondja, csinálja, tesz úgy ahogy kérjük, hogyha már nagyon kiborúl a bili nálunk és büntetésbe kerül. Akkor üvöltve kéri amit szeretne vagy kér bocsánatot vagy bármi.

Oviban mintagyerek, többnyire egyedül játszik, épít. Alig érnek rá beszélni az ovónők, ezért túl sokmindent nem tudok, de valószínüleg ott is elveszi mindenkitől a játékot, mint itthon a testvérétől.

2011. dec. 19. 13:18
 14/22 anonim ***** válasza:

Na még annyit, hogy az én anyukám is végtelenül kedves, szeretetteljes és türelmes volt az öcsivel, de mikor már sokadszorra hisztizett ájulásig a büdös kölke, akkor nála is eljött az a bizonyos pont. Megfogta tesót úgy ahogy volt ruhában, be a fürdőkádba, jeges víz hadd menjen. Borzasztó látvány volt, épp ott volt a nagyi is, sírtunk mi is, de a gyerek kettőt hüppögött, és mint ha elvágták volna. Soha többé nem próbálkozott hisztivel, és egészséges felnőtt lett :)).

Szóval csak nem olyan gyökér az a nevelési tanácsadó sem.

2011. dec. 19. 13:22
 15/22 A kérdező kommentje:
Óóóóóó, került ő már párszor zuhanya alár, ruhában is...akkor ott bejött, de fél órával később megint ugyanazt játszotta...megint hideg víz...aztán megint és megint...mintha nem tanúlna belőle, vagy nem akarna. Mert amikor már érzi, hogy gáz van, akkor persze bocsánatot kér-üvöltve- de soha semmiből nem tanúl. Játékait elveszem, próbálkozok mindennel, de csak ideig óráig használ, fél óra és kezdi előlről az egészet.
2011. dec. 19. 13:24
 16/22 anonim ***** válasza:
Gyermeked féltékeny és figyelmet szeretne. Bármi áron, bármilyen figyelmet ha csak harag van, akkor a haragotokat akarja. A harag is jobb a semminél. Az óvónők szóltak volna, ha az oviban elvenné a játékot a többiektől. Amikor otthon a kis tesótól elvesz mindent, valójában a szülei osztatlan figyelmét szeretné visszakapni ami a tesó születése előtt, csak az övé volt. Még mindig azt mondom, hogy a hisztire nem szabad reagálni, viszont minden alkalommal amikor szépen mond tesz valamit, ha csak a cipőjét veszi is le, meg kell dicsérni.
2011. dec. 19. 13:27
 17/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm igyekszem betartani. Csak azért sántít picit ez a féltékenység, mert régen is ezt csinálta. Mára meg már elfogyott a türelmem, legalábbis nem olyan vagyok mint régen. robbanok, és tudom ez is baj.
2011. dec. 19. 13:31
 18/22 anonim ***** válasza:

minden szülönél máshol van a határ. ezt te szabod meg.

nálatok a határ már a vizeszuhany és egyéb durva dolgok mögött van.

minden gyerek (nem csak a tied hanem a legszebb legjobb gyerek is), addig próbál amíg el nem éri a határodat. mivel nálatok a határ nagyon messze van ezért a gyerek addig húzza.

ha valakinél az elsö nyikkantás után van a határ (ami szerintem megint csak nem megfelelö) akkor a gyerek addig fogja próbálni.

gondolj bele egy olyan gyerek akit mindenért leszidnak, még ha kettöt pislant azért is akkor egy visszahúzódó, félös gyerek lesz, de abba hagyja az üvöltést az elsö percben. ha egy gyereknek mindent megengednek majd mikor anyuka már nem bírja és zuhanyalá teszi akkor jön el a határ akkor addig fogja húzni.

nektek a határt kicsit elörébb kell hozni még a zuhany elé, hogy a zuhanyra ne legyen szükség.

2011. dec. 19. 13:51
 19/22 anonim ***** válasza:

Abba gondolj bele, hogy ami 3,5 év alatt kialakult rossz szokás, az akár 1 év is lehet, míg leszokik róla...

gondold át, hogy mennyire vannak kielégítve a szükségletei, mennyi dícséretet-kritikát kap. Mennyi az az idő naponta és hetente, ami csak az övé és olyankor mennyit hancúrozhat, csibészkedhet úgy, h rá figyeltek. mennyi sikerélmény éri őt naponta. Mivel tud kitűnni, mivel tudja elérni, hogy rá figyeljetek. mennyit beszélgettek, egy hiszti után megbeszélitek-e mi történt, miért történt.

pszichológus anyuka

Ha minden kötél szakad és valóban nem vált be a nevelési tanácsadó, akkor el lehet menni gyermek-pszichiátriára, korai fejlesztőbe, gyermek ideggyógyászatra is, neurológiára is.

2011. dec. 19. 13:53
 20/22 anonim ***** válasza:
én is azt mondom mint itt valaki,vidd el neorológushoz,vizsgálják ki mert szerintem gond van az idegeivel.nem tipikus amit írsz,sok és normális a hiszti,de amit te írsz szerintem nem átlagos,mindenképp orvoshoz vinném.mi van ha valami betegsége van és folymatosan fály neki,és ez okoz nála ekkora feszkót,vagyí lehet folyamatos fülzúgása van,vagy hasonló.szóval én orvoshoz vinném a gyereket.
2011. dec. 19. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!