Miért nem tud egyedül játszani?
A gyermekek megközelítőleg 4 évesek lesznek, mire alkalmassá válnak a saját korosztályukkal való társkapcsolatra. Ha bekukkantasz egy bölcsibe, azt fogod látni, hogy nem egymással, hanem egymás mellett játszanak a gyerkőcök. A játszótéren pedig az idősebb gyermekek társaságát keresik. A kisöccsével még egy jó darabig nem várható, hogy játszon, nem beszélve arról, hogy a gyermekek jó politikusok, és megvan a módszerük arra, hogy magukra vonják a megosztott figyelmet. Hiszen a testvérkéje elvette tőle anyát, aki, addig, csak az övé volt. Szépen fogalmazol, hogy felnőtt idő, de remélem tudod, hogy a felnőtt idő, sajnos , mint olyan nincs, vagy akkor kezdődik, mikor lefeküdt a gyerek, vagy rábízod valakire. Ne bánd, hogy sokat foglalkozol vele, később meghálálja magát, de ha erőszakos, kedvesen, de határozottan lehet mondani, hogy anya befejezi a mondatot, vagy anya, most eszik, nem ér rá, csak légy állhatatos és tarts ki ez mellett, mert, ha mindenre ugrasz, akkor egy icipici, kis zsarnokot nevelsz ki magadnak.
Üdvözlettel: Spiller Mariann
Nem egészen értek egyet az előttem szólóval. A lányom már kétévesen remekül játszott a barátnőm kisfiával - nem egymás mellett, hanem konkrétan együtt játszottak, csodálkoztunk is, mert mi sem ezt tanultuk (mindkettőnknek van pedagógiai végzettsége is). Az sem igaz, hogy a kisöcsivel nem játszik: a lányom most három éves múlt, 16 hós az öccse, a lányom nagyon szeretett oviba járni, amíg rá nem jött, hogy öcsivel is remekül lehet játszani, azóta szívesebben marad itthon és együtt játszik a két gyerek, építenek, vonatoznak, valóban együtt!!
Van az a mondás, hogy az a gyerek tud jól játszani, amelyikkel először jól játszottak. Nos, nem tudom, hogyan kell jól játszani egy gyerekkel, de tény, hogy nekem mindkettő remekül, órákig képes egyedül vagy egymással is eljátszani. Kíváncsi leszek, most várom a harmadikat, hogy ő milyen lesz, ha vele sem lesz gond, akkor hajlok arra, hogy valahol jól csináltam valamit, nem hiszem, hogy csak a szerencsén múlik, de hogy hol és mit csináltam jól velük kapcsolatban, azt nem tudnám megmondani.
Köszönöm a válaszokat. A legrosszabb benne, hogy állandóan velem rajzoltat, én építsek legóházat, egyáltalán nem kreatív. Rengeteget játszottam vele régebben, de most már kissé kivagyok, hogy nem önálló.
A kicsi meg pont az ellentéte, őt nem lehet zavarni, csak ha odajön hozzám, akkor játszhatok vele, de akkor is többnyire inkább csak a közelségem kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!