Mennyit kell innia egy 13 hónapos gyereknek? Oké, hogy egy felnőttnek legalább 2 litert, de egy gyereknek hogyan kell átszámolni a testsúlyára?
egy másfél év alattinak 600ml naponta. ebben a tej, víz, leves, almának a leve minden benne van.
2 év körülinek 1 liter. többit már nem emlékszem.
1 évesnek is eleve 500 ml a tej alapú folyadék, ezen felül még a gyümölcs, egyéb folyadék (víz). Az enyémek a tejen kívül még plusz 2 decit ittak minimum.
Minél több, annál jobb.
nekem a 600ml kevésnek tűnik, ha a tej is benne van, amire eleve kb 500ml-t javasolnak....
Az én 11 hónaposomnak megvan az 500 ml tápszer és mellette iszik kb. még fél litert, ha nagyon ízlik neki akkor akár többet is.
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Tök vicces, hogy tipikus, mindegyik védőnő mást mond.
A kisfiam 11 kiló, akkor ez alapján 1650 ml-t kellene innia.
Bár gondolom a 600 lehet a minimum, 1650 az ideális, de a kettő között nagyon nagy az eltérés.
Amúgy tejből 4 és fél decit iszik,
vízből meg kb. 3-4 decit.
Az bőven elég:)
13 hónaposan már nem a testsúly alapján kell számolni, hiszen a tsúly*150 vagy 120 a tápszerre mérvadó! Képtelensén lenne annyit innia, plusz a szilárd kaja még azon felül.
Nyugi, jó az, amennyit a tied iszik. Ha beteg, akkor viszont még több kell.
Az a napi folyadékszükséglete, de folyadék még a kenyérben is van, nem beszélve az egyebekről.
A napi kaján kívül, pár decit. Az én 3 éves fiam, totálisan ki volt száradva és azt mondta a doki, ha nem fogad el 24 óra alatt fél liter folyadékot (kaján kívül) akkor van gond.
Tehát ha fél literrel pótolható a teljesen kiszáradt gyerek igénye, akkor alapból is max ennyi lehet fél liter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!