Beoltassam vagy ne a 3 éves kisfiamat?
Van egy 3 éves kisfiam, és sokszor beteg inkább csak felsőléguti fenéi vannak!!
A dr nő nagyon ajánlotta az influenza elleni oltást!!
Nem tom mit tegyek mert az eszem szerint be kéne ,a szívem meg azt mondja NEEEEEEEEEE!!!
De itt nem a H1N1 ről beszélek!!
A sima influenza oltásról beszélek!!
Van olyan még külön vagy csak ez a sz...r H1N1 őrületes oltóanyag létezik!!??
Az aktuális évi influenza elleni oltás több influenzavírus ellen véd, mindig a WHO aktuális ajánlása alapján. Ezek között szerepel a H1N1 is, tehát az ellen IS véd. És még néhány másik ellen.
Ebben a kérdésben Neked kell döntened. Sokan vannak mellette, sokan ellene. Mindkét oldal meg van győződve a maga igazáról.
Én beoltatnám a fiamat, csak pillanatnyilag nincs rá keretem. Amint lesz, valószínűleg be fogom oltatni. Az okom kettős: Az egyik, hogy így védve van az esetleges súlyosabb szövődményektől, amik ugyan egészséges gyerek esetében ritkák, de ha pont az én fiam esik bele, akkor engem nem vigasztal, mennyire ritka az ilyen.
A másik az, hogy dolgozom és féltem a munkahelyemet... hacsak lehet, elkerülöm a betegségeket, akár az enyém, akár a gyerekemé...
De ez az én véleményem, dönteni Neked kell!
Nagyon köszönöm kedves második válaszolóm!!
Igazából erre a válaszra vártam!!!!!!!!!!!!!!
szia
én nem oltatom a gyerekeimet flu ellen. Ha egyébként egészséges, egy influenza ugyan leveri a lábáról, de megfelelő kezeléssel ki lehet kúrálni. Ilyen alapon minden évben, oltatni fogod?
Épp a napokban hallottam egy riportot, idén nem is a H1N1 támad, hanem valamilyen más törzs (H2N?). És a sima flu oltás a H1N1 ellen is véd, és sok más törzs ellen. De az a baj, h mindig jelennek meg újabbak, és mire elleneük lesz védőoltás, már egy újabb flu támad. Szóval szerintem értelmetlen.
Az orvosnak az a dolga h nagyon nagyon ajánlja az oltást, mert ő ezért pénzt kap a gyógyszergyártótól.
Viszont a lányom nagyon hamar összeszed mindenféle felsőlégúti betegséget, és nehezen gyógyul, ezért a háziorvos Ribomunyl - immunerősítőt írt fel. Direkt ilyenekre van, már a második hónaptól védelmet biztosít.
Novembertől szedi a lányom, és azóta egyáltalán nem volt beteg, pedig sok a beteg gyerek a csoportjában.
Szia!
Én is oltattam,az én kisfiam is gyakran beteg,ha már 1x nem kell itthon maradnia,akkor megérte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!