Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beoltassam vagy ne a 3 éves...

Beoltassam vagy ne a 3 éves kisfiamat?

Figyelt kérdés

Van egy 3 éves kisfiam, és sokszor beteg inkább csak felsőléguti fenéi vannak!!

A dr nő nagyon ajánlotta az influenza elleni oltást!!

Nem tom mit tegyek mert az eszem szerint be kéne ,a szívem meg azt mondja NEEEEEEEEEE!!!

De itt nem a H1N1 ről beszélek!!

A sima influenza oltásról beszélek!!

Van olyan még külön vagy csak ez a sz...r H1N1 őrületes oltóanyag létezik!!??

2011. dec. 16. 21:41
 1/9 anonim ***** válasza:
20%

Az aktuális évi influenza elleni oltás több influenzavírus ellen véd, mindig a WHO aktuális ajánlása alapján. Ezek között szerepel a H1N1 is, tehát az ellen IS véd. És még néhány másik ellen.

Ebben a kérdésben Neked kell döntened. Sokan vannak mellette, sokan ellene. Mindkét oldal meg van győződve a maga igazáról.

Én beoltatnám a fiamat, csak pillanatnyilag nincs rá keretem. Amint lesz, valószínűleg be fogom oltatni. Az okom kettős: Az egyik, hogy így védve van az esetleges súlyosabb szövődményektől, amik ugyan egészséges gyerek esetében ritkák, de ha pont az én fiam esik bele, akkor engem nem vigasztal, mennyire ritka az ilyen.

A másik az, hogy dolgozom és féltem a munkahelyemet... hacsak lehet, elkerülöm a betegségeket, akár az enyém, akár a gyerekemé...

De ez az én véleményem, dönteni Neked kell!

2011. dec. 16. 21:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam januárban lesz 3 éves.Ő is sokszor beteg felsőlégúti ezzel-azzal de én NEM oltatom be.Eszembe sem jutott!
2011. dec. 16. 21:54
 3/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm kedves második válaszolóm!!

Igazából erre a válaszra vártam!!!!!!!!!!!!!!

2011. dec. 16. 22:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem se fordult még meg a fejemben, hogy beoltatom...pedig most is éppen valami felsőlégúti vacakkal vagyok vele itthon...nem lehet mindnetől megvédeni őket. Egyébként van bárányhimlő ellen is oltás, meg még ezer más dolog ellen. Mindet be kéne adatni egy 3 évesnek??
2011. dec. 16. 22:37
 5/9 anonim ***** válasza:

szia

én nem oltatom a gyerekeimet flu ellen. Ha egyébként egészséges, egy influenza ugyan leveri a lábáról, de megfelelő kezeléssel ki lehet kúrálni. Ilyen alapon minden évben, oltatni fogod?

Épp a napokban hallottam egy riportot, idén nem is a H1N1 támad, hanem valamilyen más törzs (H2N?). És a sima flu oltás a H1N1 ellen is véd, és sok más törzs ellen. De az a baj, h mindig jelennek meg újabbak, és mire elleneük lesz védőoltás, már egy újabb flu támad. Szóval szerintem értelmetlen.

Az orvosnak az a dolga h nagyon nagyon ajánlja az oltást, mert ő ezért pénzt kap a gyógyszergyártótól.

Viszont a lányom nagyon hamar összeszed mindenféle felsőlégúti betegséget, és nehezen gyógyul, ezért a háziorvos Ribomunyl - immunerősítőt írt fel. Direkt ilyenekre van, már a második hónaptól védelmet biztosít.

Novembertől szedi a lányom, és azóta egyáltalán nem volt beteg, pedig sok a beteg gyerek a csoportjában.

2011. dec. 17. 00:01
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem olvastam a válaszokat. A felső légúti megbetegedéstől NEM fog megvédeni az influenza elleni védőoltás. Tulajdonképpen pontosan nem is tudják az orvosok, hogy influenza-e vagy sem, mert influenza szerű-t emlegetnek. Lényeg, hogy eddig mi nem oltattuk be magunkat, és nem voltunk betegek sem! Orvos nekünk nem ajánlja, sőt védőnő sem. :S Erre a legjobb védekezés a C vitamin bevitele.
2011. dec. 17. 09:29
 7/9 anonim ***** válasza:
Én beoltattam a kisfiamat, aki szeptemberben múlt 3 éves, és most kezdte az ovit. Adok neki vitamint is, de én így érzem Őt biztonságban. Próbálok megtenni mindent a betegségek elkerülésére azért, mert kruppos, és sajnos egy sima felső légúti vírus is rámegy a gégéjére és befullad.
2011. dec. 17. 12:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Én beoltattam. De ettől még a sima felsőlégúti nyavalyákat elkapja, ez csak az influenza ellen véd az oltás!
2011. dec. 17. 13:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is oltattam,az én kisfiam is gyakran beteg,ha már 1x nem kell itthon maradnia,akkor megérte.

2011. dec. 17. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!