Nem akarja "elengedni" a kakát? 22 hónapos
Februárban lesz 2 éves a fiam.
Kb két hete minden egyes kaka után szól. Igaz, hogy csak utána, de mindig megdicsérem, hogy ügyes, amiért szólt. És néha mondogatom neki, hogy legközelebb próbáljon előbb szólni, és megyünk bilizni, de ezt még nem erőltetem.
Viszont kaka után nem engedi kicserélni a pelust. Mikor mondom neki, hogy kicseréljük, már elkezd kétségbe esni, nyöszörög, hogy nem, és szalad elfele.
Próbáltam már egy-két dolog: várni egy kicsit, hátha utána engedi a pelus cserét; állva cserélni pelust, hogy lássa a produktumot; rögtön kaka után lefogva tisztába tenni, de 3 esetből 2-szer kínszenvedés a csere. Úgy üvölt, mint akit nyúznak. Mintha nem akarná, hogy elvegyem tőle, mert az az övé, vagy nem is tudom mi járhat a fejében.
Tapasztalt valaki hasonlót? Mit tegyek, hogy ne vegye ennyire zokon a pelus cserét? Mennyi idő mire javulhat a helyzet?
Nekem anyukám mondta,hogy a kisgyerekek ilyenek,mert ami kijött belőlük azt hiszik,hogy az valami baj.Elveszik a testükből.Bocsi nem tudom értelmesen megfogalmazni,de e lényege,hogy nem akarja adni a kakiját,mert az az övé.Még nem tudja,hogy ez a természet rendje.Az én kisfiam még 19 hónapos szól hogy tata (kaka) ,pisi,de a bili nem kell neki:(
Remélem tudtam segíteni.E.
A fiamnál az segített, hogy a kaka ,egy a csatornába, a többi kakához barátkozni, mert itt nem érzi már jól magát:S
Azóta nem gond elengednie, és mindig hallgatom, hogy szia kaka, jó utat:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!