8 honapos dobermannomat nem merem elengedni a porazrol mert utana fut valakinek. Ha kiviszem oda ahol kevesen jarnak es elengedem mindig azt lesem nem e jon valaki, nehogy valami baj legyen. Mit lehet tenni ez ellen?
Alapengedelmességre nevelni, illetve tisztázni a rangsort.
Először is: tudnia kell, hogy te vagy a falkavezér (falkavezért eszik először, megy ki az ajtón először, dönti el, hogy sétánál merre lesz az út, hogy mikor kell támadni és azt befejezni) Ha ez megvan, elkezdheted alapengedelmességre nevelni. Ezt egyedül sem nehéz megcsinálni, de jó választás a kutyaiskola is. Itt többek közt megtanulja kutyád a behívást (ha elrohanna akkor is vissza tudnád hívni) illetve más kutyákkal, emberekkel való semlegességet.
Ha kérdésed van, vagy segítségre lenne szükséged, írj nyugodtan privátot.
Ő ugyanaz aki harapdál ha fűre lépsz?
mert akkor egyértelműen nevelési probléma van, eddig nem sikerült a kutya fölé helyezned magad,. Sajnos így nem is fog rád hallgatni.
Ezért nem szoktuk ajánlani bárkinek ezt a fajtát, mert kell hozzá egy alap dominancia, hogy ne keljen mindig azon kínlódni hogy főnök legyél.
11.13-as!
"Mert az én mindig hagyom a kutyámnak, hogy odamenjen másokhoz és megszagolja a járókelőket"
Tudod nem mindenki kedveli, hogy egy idegen kutya csak úgy odaszaladgál másokhoz! Én sem szeretem. Három kutyám van, kutyázok komolyan, de más kutyája ne jöjjön oda csak úgy, még megszimatolni sem. Majd akkor ha szóba elegyedek a gazdájával, meg a kutyáim is...
Ilyen dolgok miatt utálják sokan a kutyásokat... Vannak akik félnek a kutyáktól, főleg ha dobermann... És akik félnek, meg tapasztalatlanok, azok nem tudják, hogy most harapni akar-e vagy csak szimattolni! A kutya ne menjen oda senkihez szimatolni se, majd ha az illető megengedi... Azt pedig nem kéne csinálni, hogy minden embert megkérdezel, odamehet-e a kutyád, mert őneki engeded mindenki szimtolását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!