Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 honapos dobermannomat nem...

8 honapos dobermannomat nem merem elengedni a porazrol mert utana fut valakinek. Ha kiviszem oda ahol kevesen jarnak es elengedem mindig azt lesem nem e jon valaki, nehogy valami baj legyen. Mit lehet tenni ez ellen?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 1. 23:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
53%
Persze hogy nem írtam mert nem is úgy van. Én a kutyám érdekeit tartom első sorban szem előtt. Biztosan nagggyon rossz gazda vagyok..
2009. ápr. 2. 17:11
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, hogy milyen gazda vagy, természetes, hogy a kutya az első, nem egy idegen ember, de másnak is vannak jogai, pl. hogy ő nem akarja, hogy egy idegen kutya odamenjen hozzá. És csak addig csinálhatsz amit akarsz, amíg másnak nem ártassz... Most komolyan csak úgy bárkihez odaszaladgál? Az nem érdekel, hogy más ember nem akarja?

Lehet, hogy jó gazda vagy, de aztán majd egyszer valaki belerúg a szegény kutyádba, mert neki joga van hozzá, hogy eldöntse, akar-e ismerkedni egy idegen kutyával... És akkor nem azt fogják mondani, hogy neked volt igazad, hanem annak aki a kutyádba rúgott... Miért nem tartod tiszteletben, valaki fél a kutyáktól!? Attól még nem sérülnek a kutyád érdekei. Attól meg nem lesz antiszociális, hogy nem megy oda minden emberhez, csak a családtagokhoz, barátokhoz, kutyaiskolába, stb...

Aki nem ismeri a kutyákat, az nem fogja tudni, hogy a tiéd nem harapni akar csak barátkozni, főleg ha fél is tőlük, és neked mint kutyásnak ezt tudnod kéne!

2009. ápr. 2. 17:47
 13/20 anonim ***** válasza:
Nekem 3 kutyám van, nem sok emberhez engedem oda, mert ne fogdossák idegenek, másrészt meg nem akarom, hogy mindenkit imádjanak... Érdekes módon nem félnek senkitől, és nem antiszociálisak...
2009. ápr. 2. 17:50
 14/20 anonim ***** válasza:
53%
Örző-védő fajta. Nem engedi, hogy megsimogassák. Épp azért szoktatom idegenekhez, hogy később ne legyen belőle gond. Más részről pedig, ha látom valakin, hogy közömbös a kutyával vagy negatívan reagál akkor visszahívom. Belerúgni nem mernek:DDD Amúgy meg én törném el a lábát... És ne írd, hogy nem jogos. Nem vitatkozásba keztem bele. Főként a kérdező részére írom le ezeket, attól függetlenül, hogy a te hozzászólásodra válaszolok, nem a kérdésre.
2009. ápr. 2. 18:48
 15/20 anonim ***** válasza:
Visszaélsz vele, hogy nem merik elküldeni? És nyolc hónaposan (ha jól emlékszem ennyit mondtál) már nem engedi magához az embereket? Érdekes, ahhoz kicsit fiatal... És ha nem engedi oda, akkor kihez akar odasétálni szimatolni, na meg ha nem engedi oda, akkor honnan vagy benne biztos, hogy barátságos? Ez így nem logikus... Nem kérdezőnek válaszolunk de talán ő is tanulhat belőle, mert ő legalább tudja, hogy a kutyát nem lehet akárkihez odaengedni. Én sem nyitok vitát, nem jogos, hogy a kutyád bárkihez odaengeded, és csak akkor hívod el, amikor látod, hogy nem tetszik másnak... Főleg ha őrzővédő fajtád van, akkor nem lehet visszélni evvel. Fordítva kell csinálni és ez nem kérdés. Ahhoz szabad csak odaengegni aki akarja!
2009. ápr. 2. 19:11
 16/20 A kérdező kommentje:
Ez ugyanaz a Dobi aki harapdal es masok is mondtak h. mas kutyat vegyek de nem fogok olyat venni ami nem tetszik. Napi 4 orat vele vagyok most hogy jo ido van meg tobbet is es meg ugylatszik sokat kell tanulnom. Azert kossz a valaszokat.
2009. ápr. 2. 21:38
 17/20 anonim ***** válasza:
53%
Én nem azt mondtam hogy nem engedi oda az embert, simogatni nem hagyja magát, kivétel akit ismer és aki kutyával van. Nem a fajtájával élek vissza, ha yorkim lenne az is mehetne kószálni.
2009. ápr. 3. 08:54
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Nagyon jól látod a dolgot, "sokat kell tanulnom" és ez már fél siker!

Igen, a legfontosabb, hogy a gazdinak kell tudnia a kutyanevelés alapszabályait és akkor nevelheti a kutyáját. Bár a legjobb megoldás a kutyaiskola, ahol a kutyád megtanulhatja a többi emberrel, többi kutyával való viselkedés szabályait és a hozzá értők válaszolhatnak a kérdéseidre, tanácsokat adhatnak, ha ez mégse megy, akkor olvass több kutyaneveléssel foglalkozó könyvet, és ha te megtanultad, akkor meg fogod tudni tanítani a kutyádnak is.

2009. ápr. 3. 08:59
 19/20 anonim ***** válasza:

Hát érdekesen gondolkodsz... Még sosem hallottam, hogy helyes lenne, ha csak úgy kószálhat a kutyád a szocializációja érdekében, sőt még olvastam is arról amit beszéltem, dehát te tudod... Csak aztán nehogy valaki emiatt utálja mégjobban a kutyákat, vagy nehogy valami baja legyen a kutyádnak, mert nem biztos, hogy mindenki fél tőle (tapasztalat). Egyébként az én kutyáim is különbséget tesznek a kutyával és a kutya nélkül megjelenő személyeken, a kutyával megjelenők előnyére... Ezt még más kutyánál nem láttam.

A kedves kérdezőnek, meg én is ajánlom a kutyasulit! :) És nehogy meggondold magad, a dobermann egy nagyon gyönyörű és okos kutya!

2009. ápr. 3. 15:24
 20/20 anonim válasza:
100%

Szia

MIndenkepp vidd el kutyaiskolaba, minden kutyat erdemes, de a dobermannt mindenkepp, nem azert mert vad, hanem mert iszonyatosan inteligens es le kell foglalni az inteligenciajat. Masreszt nagy karokat tud okozni. Masik nagyon fontos ok az a dominanciara valo hajlam a kutyanal, nem konnyu ezt kezelni, foleg a magas inteligenciaja miatt. A kutya most kamaszodik es keresi a hatarait ez 1,5 eves koraig eltart eddig komplett idiota lehet (tapasztalatbol mondom). Nagyon fontos, hogy mindenki a csaladbol foglalkozzon a kutyaval, jarjon vele a kutyaiskolaba, mert mindekinek kulon le kell dominalnia a kutyat. Nem egy esetrol hallottam es edesanyam is jelezte, hogy a gazdi (esetemben az en) szemelyes targyait nem tudtak elvenni a kutya mellol. A nadragomat nem tudtak kimosni, mert a kutya nem engedte.

Ha egy jo es problemamentes kapcsolatot akarsz fordulj szakemberhez. Amint a dominanciat lekezelitek nagyon konnyu megtalalni a motivacios eszkozt amivel ezt a fajtat barmire betanithatod. Annyira inteligens, hogy szamara idegen osztonu munkakra is betanithato pl tereles, vadaszmunka igaz ezekhez elegge kell erteni a kutyakikepzeshez.

Ajanlanam ha budapesti vagy a Nepszigeti kutyaiskolat nem olcsok, de nagyon jo a modszeruk. Zalaegerszegen mi is ezt hasznaljuk. De mindenkepp ajanlom lepj kapcsolatba veluk ha mashol is laksz mert tudnak ajanlani neked a kornyeken jo kutyasulit.

2009. ápr. 8. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!