Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi ideig engeded TV-zni...

Mennyi ideig engeded TV-zni 1,5-2 éves gyereked?

Figyelt kérdés
Mit nézhet? Minden nap? Hogyan szeded ki a TV elől?
2011. dec. 12. 14:23
 1/9 anonim ***** válasza:
59%
Egész nap megy a Duck-tv,van hogy nézi 5-10 percet és megy dolgára...van hogy rá sem pipál...de ha nem megy azt azonnal észreveszi ás üvölt.Egyszerűen elhívom onnan.De időkeretet nem szabok,hogy csak ennyit meg annyit nézheti...
2011. dec. 12. 14:27
 2/9 anonim ***** válasza:
46%

Elvből nincs Tv a lakásban, így a gyerekem semennyit sem nézi. Ebből nem is engedek.

Sok anyukát ismerek, aki szülés előtt vallotta, hogy az ő gyereke nem fog a Tv előtt ülni egy percet sem, aztán mind vallják be, hogy többnyire mégis ott ülnek, csak már hagyják békén őket néha vagy legyenek csendben. Én úgy neveltem az enyémeket, hogy egyedül foglalják el magukat, így ostoba mesék nélkül is nyugi van. Nálam ez elv.

Majd ha nagyobb lesz meséket nézhet CD-ről.

2011. dec. 12. 14:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Nincs mindennapos TV-zés, hetente 1-szer megnézünk egy epizódot valamelyik DVD-n meglévő sorozatból, ez mostanában Kisvakond, 1 rész és erre a hétre kifújt. Nem kell "kiszedni" a TV elől, mert tudja, hogy a nem, az nem. Mesecsatornát elvből nem is nézetek vele, mert nem akarom, hogy lássa, hogy a TV-ben állandóan mese van. Így örül a heti 1 résznek, de a többi napon mással foglalom le.

Mi szülők sem nézünk TV-t (csak azért van, hogy DVD-t nézhessünk), így nem nehéz a gyerekeket is erre nevelni.

2011. dec. 12. 14:57
 4/9 anonim ***** válasza:
Én az eddigiek 'között' foglaltam állást. Napi fél órát nézheti, csak úgy, ha ott vagyok vele. Vagy mesecsatornán válogatott rajzfilmet (kicsiknek valót) vagy DVD-t. Tovább nem is érdekli, megy játszani a játékaival, nem kell kirobbantani onnan.
2011. dec. 12. 15:05
 5/9 anonim ***** válasza:
2 éves lesz,nem érdekli a tv.A thomasból néha megnéz 1-1 részt,kb 2 hétben 1x.
2011. dec. 12. 15:06
 6/9 anonim ***** válasza:

Sajnos nagyon rákapott a tévére. Az én hibám, tudom.

Úgy kezdődött, hogy benyomtam neki, hogy legyen 5 perc, amíg el tudok menni pl. vécére, aztán hozzákényelmesedtem. Volt idő, amikor egész nap ment a tévé, szörnyű. Ő meg ül előtte, és tátott szájjal nézi.

Most már küzdünk ellene tudatosan, délelőtt, ha nagyon muszáj, néz egy kis Teleshopot, este megnézzük együtt a Híradót, egyébként próbálom lefoglalni, rengeteg séta, rajzolás, játék az ő szobájában, ahol nincs tévé. De nem mindig sikerül így.

Hogyan rángatom el onnan? Mivel szörnyen behergeli magát, ha kikapcsoljuk, kicsalom a szobából, aztán visszaosonok kikapcsolni. Sokszor bejön, gyakran egy órát sem jut utána eszébe. Vagy ha mégis, egyszerűbb olyankor elterelni a figyelmét róla, ha be sincs kapcsolva.

Áááá, utálom a tévét, a legjobb lett volna, ha mi sem engedjük be a lakásba.

2011. dec. 12. 15:10
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigieket!

Az én fiam nem TV-zett eddig, néha megnézett a számítógépen egy-két minimaxos gyerekdalt vagy a süsü intrót.

Viszont szeretnék átállni a TV-re inkább, mint hogy a gép képernyőjét nézze (szerintem kevésbé rossz a szemnek) viszont attól félek, hogy a TV állandó kísértést jelnt majd neki, mivel a számítógépet csak akkor látja ha elővesszük, a TV pedig ott van a szobában.

Ezért várok ötleteket, ki hogyan oldja meg ezt a tv dolgot.

Ja, nálam a TV az a DVD-t jelenti, nem mesecsatornát. Bocs, ha félreértést okozok vele.

2011. dec. 12. 15:12
 8/9 anonim ***** válasza:
2 éves múlt a fiam.nálunk evés közben van tv.kisvakondot szokott nézni,thomast meg néhány mesét a minimaxon.most a minimaxos gyerekdalokra van rákattanva.kárára nem válik,rengeteg mondókát tud,kivülről fújja őket.azért a tv nem mumus,egészséges keretek közt.én nem azért ültetem le a tv elé,hogy ne kelljen vele foglalkoznom,hanem hogy tanuljon belőle.pl ebből tanult meg sok állatot,szót.vele vagyok közben,és magyarázok neki,meg ő is meséli a mesét
2011. dec. 12. 18:40
 9/9 anonim ***** válasza:

Kétéves a kislányom, szinte egész nap szól a tv, de nem nézi, inkább én hallgatom. Valamint tudom, hogy mikor van a nickjunioron a dóra, a felfedező, és néha egy-egy thomast is elkapunk. Egyiket sem nézi végig, hanem megörül, hogy dóra kezdődik, majd otthagyja, aztán megint belekukkant egy kicsit. Szóval összesen kb. egy fél órát nézi egy nap, de egy jó játékért bármikor otthagyja.

2 éves lesz

2011. dec. 12. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!