Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A másodikat is ugyanúgy fogom...

A másodikat is ugyanúgy fogom szeretni?

Figyelt kérdés
Kislányom 27 hónapos és ugye nem kell ecsetelnem mennyire oda vagyok érte és mennyire szeretem :) Pocakban a kistesó akit akartunk és várunk nagy szeretettel, de nem tudom elképzelni milyen lesz és hogy képes leszek-e a pici miatt néha háttérbe szorítani a nagyot stb... Milyen lesz a korházban? Még sosem hagytam másra pár óránál tovább, még apára sem...
2011. dec. 10. 15:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia,érdekes gondolat.Tudod én is ezen gondolkodtam a minap mivel van egy 10 éves fiam nekem is a mindenem és hát most lessz tesoka.Jo anya vagy biztosan és minden oké lessz.Sok boldogságot nektek.
2011. dec. 10. 15:50
 2/8 anonim ***** válasza:
63%

Nekem szinte napra pontosan két év van a lányom és a fiam között. Eleinte én is nagyon aggódtam, el se tudtam képzelni, hogy lehet még valakit úgy imádni, ahogy a lányomat. De nem kell aggódni, lehet. :-) Tényleg igaz a mondás, hogy a szeretet nem osztódik, hanem sokszorozódik. :-)

A magára hagyással nálunk nem volt gond, én itthon szültem, mire felébredt a leányzó, ott volt a kistesó, sose fogom elfelejteni a pillanatot, kibújt a fiam, magzatmázasan ott feküdt rajtam, amikor anyukám beszólt, hogy a leányzó fölébredt. Mondtam neki, hogy hozza máris. A lányom belépett, meglátta az öccsét, óriási mosoly a kis arcán, bejelentette: nahát, itt az öcsikém! És már bújt is oda hozzánk, már puszilt engem, a tesóját, felejthetetlen élmény volt. Nincs is köztük semmiféle féltékenykedés, viszont olyan véd-és dacszövetségben vannak, hogy az félelmetes.

Ha kórházba kellett volna mennem, akkor is hazajöttem volna két óra után (van rá lehetőség, csak nem szeretik a dokik, mert úgy kevesebb a pénz, de ez engem ugye hidegen hagy), tehát semmi esetre sem hagytam volna magára napokra a nagyobbomat. Kizárt. Ha véletlenül akkora gáz lett volna, hogy muszáj benn maradni pár napig, akkor meg kifizettük volna az alapítványi szobát, ott a tesó is, apa is benn lehet végig. De nem tudnám elképzelni, hogy magukra hagyjam őket. Most várom a harmadikat, most is ezek a lehetőségek jöhetnek csak szóba, amiket leírtam.

2011. dec. 10. 16:00
 3/8 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem igen lehet a másodikat is ugyanúgy szeretni. Nekünk most 1 hónapos a kicsi és 23hós a nagy. De én nagyon szeretem a kicsit is .
2011. dec. 10. 16:01
 4/8 anonim ***** válasza:

Én ugyan ezen aggódtam, mielőtt megszületett volna a második:-)

Aztán már a kórházban kiderült, hogy igen:-) Amikor elvitték már hiányzott a pici:-) Persze azért is sírtam, hogy nem láthatom a nagyobb fiamat, akkor Ő 27 hónapos volt, ugyanis mi úgy gondoltuk, hogy jobb ha nem is beszélek vele még telefonon sem, nehogy felzaklassam, annyira jól érezte magát a nagymamánál 5 napig. Mikor hazamentünk picit furán viselkedett velem a nagy, de néhány nap alatt visszaállt minden.

Ma 8 hetes a pici lány és 29 hónapos a nagy fiam és UGYAN ANNYIRA szeretem mindkettőt! Sőt... fura, de mivel most van a dac és hiszti korszakában a nagy, néha már kiakadok tőle és hálás vagyok a picinek, hogy Ő nem felesel vissza, nem hisztizik egy órát dolgokért, hanem elfogadja a dolgokat, csak enni kér, meg ringatást és tiszta pelust:-)

Persze tudom belőle is egyhamar dacos, kis pajkos kislány lesz, de jól esik ránézni hogy milyen nyugodtan elalszik, a naggyal meg órákat szenvedünk éjszaka, hogy aludjon... Nem hittem el, mielőtt megszültem mondták, hogy nem a picivel lesz problémám, hanem a naggyal... Tényleg így van... Pedig előtte tündéri kisfiú volt, de a tesó születése óta... hát...

Persze mindkettőt nagyon-nagyon szeretem:-) Úgyhogy lehet!

2011. dec. 10. 16:22
 5/8 anonim ***** válasza:
persze hogy fogod ugyanúgy szeretni! Talán ilyenkor a nagy miatt nincs annyi idő megismerkedni beszélgetni a pocaklakóval, vagy ábrándozni, hogy milyen lesz majd ha megszületik. De én pl abban a pillanatban amikor megláttam, imádtam, és a nagytesót meg talán még jobban mint azelőtt. Egyik azért édes mert már nagyobbacska a másik meg pici törékeny tündérke még. Talán mindegyikben másért leszel majd teljesen odáig, de ugyanakkora erősséggel lehet szeretni őket. a másodiknál talán a rutin miatt már nem aggódsz annyit, így én pl sokkal jobban is élvezem a babázást mint 5 éve a nagyfiammal.
2011. dec. 10. 17:21
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ugyan még nincs 2. babám de nekem olyan gondolataim vannak hogy ha lenne kis tesó "megcsalnám" az elsőszülöttemet. meg ő olyan tökéletes hogy úgy gondolom még egy ilyen biztos nem lenne.
2011. dec. 10. 20:20
 7/8 anonim ***** válasza:
Mikor terhes lettem én is ezen agyaltam. Amikor megszületett a második kisfiú, egyszerűen megnőtt a szeretetem 100-szorosára és tudtam szeretni mind a kettőt egyformán. Most is így van, imádom mindegyiket. A nagy 3 múlt a kicsi 11 hónapos.
2011. dec. 10. 21:24
 8/8 anonim ***** válasza:

Ugyanúgy nem fogod szeretni, másképp.

A kórházba bemehet hozzád nyugodtan látogatni.

Amikor én szültem a lányom nem értette, miért nem vagyok otthon, szerintem azt hitte, hogy összevesztünk, és én elköltöztem. Mert amikor bejöttek, akkor nagyon kérdezte, hogy szereted-e apát. Mondtam, hogy igen, erre ő mondta, hogy de jó, akkor most már ugye hazamegyek. Pedig beszéltünk a tesóról, de úgy látszik ezt mégis félreértette.

2011. dec. 10. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!