Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor szokott elapadni az...

Mikor szokott elapadni az anyatej?

Figyelt kérdés
Lassan 3 éves a lányom. 10 hónapos koráig szopott, bár azóta is néhanapján kitalálja, hogy kér tejet a ciciből és fejek neki de tényleg csak pár cseppet, kábé havi egyszeri rendszerességgel. Vajon meddig marad meg a tejem? Nem fura, hogy még van?
2011. dec. 10. 13:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez nagyon változó, mint minden más is. Én 8 hónapig tudtam szoptatni kisfiamat, tudtam volna tovább is, de nem kellett már neki. :( Nekem úgy kellett elapasztani gyógyszerrel, mert sok volt, állandóan fejtem, mert muszáj volt, különben szét durrant volna. :) Tulajdonképpen addig van tejed, ameddig szoptatod Gyermeked! Hiába, hogy csak havonta 1x szopiztatod meg kislányod, de ezzel ingerled a tejtermelést, és ezáltal beindul automatikusan.
2011. dec. 10. 14:05
 2/4 A kérdező kommentje:
Most komolyan a havi egyszeri 10 csepp tej tartja fenn a termelődést? Bezzeg mikor kellett volna, nem volt elég... :o/
2011. dec. 10. 14:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy az Anyuka bármikor meg tudná szoptatni Gyermekét! Ha Te havonta szoptatod meg Gyermeked 1-2x, akkor azonnal jön a ciciből. De ha már nem szeretnéd szoptatni, akkor menj el nőgyógyászhoz, mond el neki, hogy szeretnéd elapasztani a tejet, mert már nem igen szopizik kislányod, és ő ír fel Neked erre gyógyszer. Nekem 1 héten belül apadt el teljesen.
2011. dec. 10. 14:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Ezzel abszolút nem értek egyet, sokan szeretnének szoptatni, de mégsincs elég tejük. Nem akarom elapasztani, szívesen fejek a kislányom kedvéért pár cseppet, úgyis csak játéból kéri, sem a mennyiség, sem az életkor miatt nem gondolhatom, hogy ez nála még a táplálék kategóriába tartozik. Csak arra voltam kíváncsi, nem furcsa-e a ti tapasztalatotok alapján, hogy még van egyáltalán tejem. Bár ez inkább már a terhesség alatt is meglévő előtejre hasonlít, mint a rendes szoptatás idején termelődő igazi anyatejre.
2011. dec. 10. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!