Elszúrtam az álmot? Karácsonyi ajándék téma.
Ma a kisfiunk megtalálta az ajándékát, csak látta, nem piszkálta. Mondtam neki nem az övé. Most azt gondolom, karácsonykor csak megkapja, úgy, hogy azt tőlünk kapja nem a Jézuskától. Szerintetek gyanus lesz neki mostantól, hogy hogy is van ez ? Vagy jó lesz ez így ?
Persze a jézuskától is kap. 7 éves.
Köszi !
Most elsős, lehet idén már téma lesz iskolában és megtudja. Szerintem nem baj még ekkorán, ha nem tudja.
Még nem akarjuk elárulni, mert ez szép dolog, és a kishuga 5 neki még korai lenne szerintünk megtudni, elvenni a varázst.
Így is úgy is van aki nem könnyen veszi mikor megtudja az igazat, van aki pedig könnyen.
Mi lehet az átlagos életkor mikor megtudják 7 körül ?
Szerintem is ideje lenne megmondani az igazat.
Bár én sosem hittem ezekben, de 6-7 éves koromig eljátszottam, hogy jaj de jó, hozta a mikulás/jézuska... De amióta az eszemet tudom, sosem hittem ezekben. Nekem nem tűnt logikusnak ha a boltban 96783 féle játék/csoki akkor miért nem kap mindenki ugyanazt a Miklástól vagy a Jézuskától...
NA ez 1 picit OFF-ra sikerült, de leírtam a vélemény.:D
Boldog Karácsonyt!
12/L
Nem tudja még tényleg. Most kérdeztem anyumékat az unokatesó is 1O évesen tudta meg állítólag. Ha a gyerekek nem beszélnek erről, akkor nincs honnan megtudniuk elvégre, mert mi nem mondjuk el.
Lehet megpróbálom kicserélni a boltban.
Én elsős voltam, amikor majdnem ölre mentem egy másik lánnyal, amiért azt merte mondani, hogy a Télapó meg a Jézuska nem létezik, és hogy csak a szülők veszik az ajándékot... Elsőben ez már bőven téma.
Bár még ezután sem hittem el, csak akkor, amikor a karácsonyi partin a nagyanyám (apumé) elkezdte ecsetelni, hogy a manós sapkáért mennyit kellett rohangálnia, és hogy mennyibe került... Azután megláttam azt a sapit a fa alatt...
Szörnyen rosszul esett. Utána annyira másképp láttam az ünnepet, úgy éreztem, mindenki hazudik. Még a rá következendő évben is.
Aztán már én is vettem a szüleimnek ajándékot :)
21/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!