Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislányom 2éves és mivel...

Kislányom 2éves és mivel sajnos lázas így a popsijában próbáltam megmérni a lázát kisebb nagyobb sikerrel mivel egyfolytában ficánkolt és sírt hogy bibis! Nem nyomtam be neki mélyre csak mint a papíron írja 2-3cm-t! Miért fájhatott neki?

Figyelt kérdés
Tisztára kétségbe vagyok esve!Remélem nincs valami baja a popójánál?
2011. dec. 8. 20:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

nekünk is digitális van, 2 perc és csipog mikor végez. gyógyszertárban 400.- körül van. a fülhőmérő szerintem kamu dolog, legalábbis testőmérsékletnek megfelelő értéket még soha nem mértem rajta :D

amúgy egyetértek mindenkivel, én se mérem popóba a 2 évesemnek már kb. 1 éve.

Ilyenkor muszáj határozottnak lenni!

én törökülésbe ülök, ölembe ültetem, beteszek egy mesét mondjuk bogyót és babócát, be a lázmérőt a bal hónaljába, jobb kezemmel fogom és finoman felhúzom, bal kezemmel meg a karját szorítom finoman a mellkasához :)

így nincs menekvés,a 2 percet meg ki lehet bírni :)

2011. dec. 8. 23:46
 12/17 anonim ***** válasza:

fülhőmérő kamu dolog.

Hónaljban, teljesen mindegy milyen hőmérő, minimum 10 perc, és próbáltam jó egy fokot feljebb megy. A digitálisak akkor csipognak, ha nem kellő gyorsasággal megy felfele a hőmérséklet, de attól egyébként megy feljebb.

Legbiztosabb a popsiban, és a leggyorsabb. Sajnos.

Én egyébként mérem popsiban még a 3 évesnek meg az 5 évesnek is, ha feltétlen fontos, különösen mikor lázcsillapító után visszamérem. Mert ott nem mindegy. Most lázcsillapító után 2 órával a 39-ről nemhogy nem lejjebb ment hanem fel 40 fokra.

Egyébként csak akkor mérem popsiban, ha nyugton van, beleegyezett. Egyébként hónaljban. A múltkori esettől eltekintve, amikor látszott, hogy nagyon magas a láza és nagyon ki is ütötte, nem mérem, csak beteszem a hónaljába, ha elindul gyorsan felfele, akkor lázcsillapító, ha lassan baktat, akkor meg tök mindegy mennyinél áll meg, nem adok lázcsillapítót.

2011. dec. 9. 00:18
 13/17 anonim ***** válasza:
A fülhőmérő nem kamu, mert akkor nem használnák kórházban, csak ki kell választani a megfelelőt, és megfelelően kell tudni használni. Az első nekünk is rosszul működött, visszavittük, másikat hoztunk, és azt ellenőriztük hagyományossal, és digitálissal, és az már jó volt:)
2011. dec. 9. 00:19
 14/17 anonim ***** válasza:

A fülhőmérő nem kamu, csak valószínűleg nem jól tetted a fülbe.

Én már nagyon bánom, hogy piciként nem azt használtam.

Eddig soha nem mért rosszúl és a doktornőnek ugyanolyan van.

2011. dec. 9. 09:09
 15/17 anonim ***** válasza:
67%

SOHA nem használják a kórházban LÁZmérésre.

Hőmérsékletet, mérnek vele, naponta kétszer kell, egyébként egészséges gyerekeknél, de ha meleg a gyerek vagy kicsit is gyanús, már nem. Illetve ha 37 felett mutat, akkor is rögtön hoznak egy digitálist. Lázmérésre nem használják a kórházban.

Sajnos gyakran megfordulok ott, meg a barátnőm is ott gyerekorvos, tőle is tudom.

Egyébként alapból kamu, hiszen csak a külső bőr hőmérsékletét méri, a láznál meg pont az a lényeg, hogy körbefogja a hőmérőt a bőr. Ha a fülben lehet, akkor ugyanaz, mintha a kézfején vagy bárhol máshol mérnéd.

Nem beszélve a fülzsírról, a túl rövid időről és az egyéb tényezőkről.

2011. dec. 9. 14:13
 16/17 anonim ***** válasza:
Nekünk is van fülhőmérőnk, de egyáltalán nem mér jól.Még magunkon is többször próbáltuk, hátha csak a babánk fülébe tesszük rosszul.Sajnos úgy sem működött tökéletesen, pedig pont nem az olcsó fajtát vettük.
2011. dec. 10. 20:00
 17/17 anonim ***** válasza:

2.vagyok.

Nekem a fülhőmérőről annyi tapasztalatom van csak,-remélem nem bánod ha leírom-hogy amikor a lányomat egyszer bevittük az ügyeletre,mert kruppos lett,tűzforró volt,mondtam is hogy biztos lázas már,a nővérke megmérte neki,36,8-at mért,és azt mondta kicsit nagyképűen hogy -anyuka nem jól érzi,Aztán jött a doki rá 3 percre,ő is megmérte és 38,7 volt.Kapta is a kúpot.

2011. dec. 13. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!