2,5-éves fiam nagyon nehezen kakil, van hogy 2 napig is nincs kaki nem sok a két nap?
Próbálj neki naponta többször kamillateát adni. Székletlazító hatása van.
Emellett rostban gazdag ételeket adj neki sokat, joghurtokat stb.
Ha nehezen kakil és keményet, akkor baj a 2 nap.
Nálunk most az a "szabály", ha 1 nap kimarad, utána már jön a laevolac szirup. Épp ma is kapott, mert tegnapelőtt kakilt utoljára. Sajnos az én lányom rosszul eszik, keveset, gyümölcsöt egyáltalán nem, nem iszik túl sokat, ezért simán eldugul :( ha minden nap eszik activiát, nem szokott gond lenni, de most pár napja nem akarta enni, és lázas is volt, ezért lett megint szorulása :(
Olvastam már egy csomó jótanácsot: szilvalekvár, lenmag, kamillatea, stb stb, nálunk ezek nem jönnek be, múltkor adtam neki egy kanál szilvalekvárt, konkrétan rámhányta :S kamillateát nem issza.... laevolac szirup és az activia joghurt jó szokott lenni, illetve nulla csoki
Az én 3 éves fiam is 2 néha 3 naponta kakil, de nem érzem gondnak, mert nem bogyósat,keményet hanem normál állagút kakil. Van, amikor én is 2-3 naponta kakilok. Lehet, hogy lassúbb az anyagcserénk.
Ha keményet és kínlódva kakilnánk, akkor bizony aggódnék, és jöhetnének a hashajtó "különlegességek", mint az én anyukámnál. Szegénykémnek világ életében küzdelmes a kakilás. Van, amikor egy hét után sikerül kiszenvednie néhány bogyót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!