Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek a "fogtündér...

Mi a véleményetek a "fogtündérről"? Ti "eljátszátok" gyerkőcötöknek a fogtündért?

Figyelt kérdés

Még nem aktuális a kérdés, de amikor a lányom nézte ma a Kis királylány című mesét, akkor abban volt ugye, hogy tegye a párnája alá és a fogtündér ad helyette valami meglepit.

Nálunk mondjuk a cumit a cumitündér vitte el, de ugye más egy 3 évesnél és más egy 6-7 évesnél a dolog.

2011. dec. 8. 08:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Mi mondjuk a fogtündér mesét másképp minden este a kisfiamnak a fogmosásnál, különben nem engedi megmosni a fogát. Nem a párnája alá kell tenni a fogat, hanem a fogtündér elviszi a rossz fogakat, ha éjszaka koszosan találja őket a kis szájába, ezért minden este lefekvés előtt alaposan meg kell mosni. Nálunk ez a fogtündér mese:-)
2011. dec. 8. 08:57
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem ezzel kapcsolatban valami egérkés mondóka jut eszembe: ... adok neked tejfogat, hozzál nekem vasfogat... valami ilyesmi. Még nálunk sem aktuális, de én nem hiszek abban, hogy bármilyen ajándékot kellene adni főleg egy 6-7 évesnek, azért mert kiesett a foga. Ez egy természetes folyamat. Akkor már inkább az az ajándék, hogy nőni fog helyette új, erősebb "vasfog" :o)

Nálunk a cumisüveget sem tündér vitte el, hanem a fiam vált meg tőle, hogy kidobta a kukába a 2. születésnapján. Azóta sem keresi. Ajándékot nem kapott helyette, illetve saját nagyfiús bögrét. De lehet, ha lányom lesz, nála már szóba jönnek ezek a tündéresdik, nem tudom :o))

Nálunk a fogmosáskor még a fognyűvő manó van: fogat kell mosni, mert a fognyűvő manó nagyon szereti a túró rudit, a mákos rigót, stbt (amit épp aznap evett édességet) és ha nem mossuk ki a fogából, akkor éjjel jön, és kikalapálja belőle. Régen volt erről egy mesekönyv, de csak a manó nevére emlékszem, ezért maradt meg. Persze a fiam mindig mondja, hogy "nem a fognyűvő manó jön, hanem Mikimaó, az álommanó". :o) Ennyit a tündérekről és manókról :o)

2011. dec. 8. 09:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Nálunk a cumit a kiscica vitte el. No kaptam ám hideget-meleget, hogy hazudtam a gyereknek, hogy ha rájön, hogy fog bennem bízni stb. Elé kellett volna állnom azt mondani neki értelmesen, hogy nagylány vagy már és a nagyok nem cumiznak és egyszerűen eltenni a cumit.

Na én ezt tartom hülyeségnek. Szóval nálunk is vannak különféle tündérek akik csupa jó dolgokat tesznek. Meg vannak (nem félelmetesnek beállított) manók is, aki nem a jó dolgokról „híresek”.

2011. dec. 8. 09:37
 4/4 A kérdező kommentje:

Utolsónak. Igen én sem bírtam volna csak úgy elvenni tőle, pedig már elmúlt 3 éves és nagyon ragaszkodott a "cucu"-hoz, ezért mi a cumitündért találtuk ki, hogy elviszi a pici babáknak, mert azoknak szüksége van rá, és hoz helyette valami apróságot. Bejött, azóta is mondja az oviban, amikor a kis csoporttársa cumizik, hogy az övét elvitte a cumitündér és milyen szépet hozott helyette, miért nem adod oda Te is neki.

Az ovónéniknek nagyon tetszett a kislányom beszólása. :)

2011. dec. 8. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!