Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikulás már nem valódi Mikulás?

Mikulás már nem valódi Mikulás?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, amitől kicsit kibuktam - de nem a gyerekem előtt -, hogy a 3,5 éves lányom ovis társa ma közölte, hogy a Mikulás márpedig nem létezik.

Ez úgy derült ki számomra, hogy jöttünk haza fele és megkérdeztem a lányom, hogy Várja-e a Mikulás érkezését? És, hogy szerinte megkapja-e azt amit szeretne karácsonyra?

Erre jött a válasz, hogy: "Anya, a Mikulás nem létezik!" Megkérdeztem, hogy honnan veszi ezt, erre elmondta, hogy a Lilla (ovistársa) mondta neki és még pár társuknak. Majd folytatta, hogy tudja jól, hogy a szülők hozzák az ajándékokat mindig.

Nem folytattam a témát magamban, de azért picit sokkolt, hogy ezt így a 'fejemhez' vágta a 3,5 éves lányom. Valahogy anno nem így képzeltem el, hogy erre rájön.

És a legrosszabb, hogy látszik rajta, hogy csalódott és letört. De azt mondta, hogy ő nem haragszik ránk, amiért hazudtunk neki.

Mit tudok tenni azért, hogy jobb kedve legyen? Más volt már hasonló helyzetbe?

Annyira készült a Mikulásra és a karácsonyra. 7végén akartunk karácsonyfadíszeket készíteni a Jézuskának...

2011. dec. 5. 21:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Előbb-utóbb kibuknak ezek a dolgok egy közösségben. Nincs ezzel semmi baj, szépen el kell neki magyarázni, hogy attól még ezek az ünnepek a szeretetről szólnak, azért kapnak ajándékot a gyerekek, mert nagyon szeretik őket a szüleik, és az ünnep ettől még nagyon szép lesz.

Meg fogja érteni, de ne mutasd ki, hogy neked ez sokk. Tudatosítsd benne, hogy az ünnepi készülődés ettől még klassz program, legfeljebb ti már nem a Jézuskának készítetek díszeket, hanem "csak" azért, hogy nektek legyen a legszebb karácsonyfátok a vidéken.

2011. dec. 5. 21:19
 2/6 anonim ***** válasza:

Amikor én kicsi voltam, nekem is hasonló szituációban volt részem, anyulám elsápadt, csak habogott.

De szerencsére én hozzátettem, hogy nem is hoz azoknak a gyerekeknek semmit se,m akik nem hisznek benne.:)

Talán próbáld meg egy kicsit visszacsalogatni ebbe az illúzió-világba. 3,5 évesen még kicsi, inkább azt hiszi el, amit te mondasz neki.

2011. dec. 5. 23:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Nálunk az oviban szerencsére még minden gyerek hisz a Mikulásban, vagy legalábbis a kisfiamnak(5 éves) még sosem mondták,hohy Mikulás nem létezik. De még a 7 éves keresztlányom is hisz a MIkulásban, bár már most gyanakodott, de egy kis beszélgetés után még simán elhitte,hogy a létezik, és mikor megérkezett tegnap a Mikulás nagyon boldog volt, és nagy örömmel énekelt neki.Szerintem a te kislányod nem olyan nagy még, megpróbálhatnád esetleg azt mondani neki, hogy most a gyerekek butaságot mondtak és nem jól tudják.Hátha megmaradna még egy ideig ez a kis álomvilág a kislányodnak, mert olyan jó dolog várni a Télapót és a Jézuskát.
2011. dec. 6. 08:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Én pont ezért ötvözöm a valóságot és a csodát.

Úgy is látja hogy a boltok tele vannak mikulás csokival és egyebekkel.Meg pl. én nem tudtam megoldani hogy nélküle menjek el megvenni a csomagot.Így én azt mondtam neki, hogy a mikulás már nagyon öreg, nagyon fáradt, így nem tud minden gyerekhez egyenként elmenni.Ezért azt csinálja hogy beviszi a boltokba, mert abból kevesebb van, és mi szülők onnan hozhatjuk el neki.

Így meg van a mikulás varázs is, hogy létezik a mikulás, de meg van arra is a magyarázat hogy miért vannak tele a boltok, és miért tőlünk kapja meg a csomagot.

2011. dec. 6. 08:29
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Tegnap este miután lefektettük a lányunkat, apjával átbeszéltük a dolgot. Úgy döntöttünk, hogy előbb-utóbb úgyis rájönne az igazságra. Így reggel mikor apja felébresztette, akkor szokás szerint mondta, hogy megjött a télapó! Lányunk meg mosolyogva azt mondta neki, hogy ugyan apu, a télapó nem létezik. Vagy te hiszel még benne?

Ezek után megkértük, hogy másnak ezt ne mondja el, hiszen más még hihet benne és biztosan ő(lányunk) se szeretné, ha más is csalódna. Erre azt mondta, hogy már nem csalódott.

Egyébként más szülők is fel voltak háborodva. Ma reggel kérdezték tőlem is páran, hogy a lányunk is tudja-e?!

A Lilla anyukáját pedig jó páran kérdőre is vonták. Ő pedig azt mondta, hogy bocsi, de ő alapból így neveli a gyermekét, hogy nem hazudik neki... Egyébként ők most kezdték az ovit, tehát most csatlakozott a kislány a csoporthoz.

2011. dec. 6. 10:55
 6/6 anonim ***** válasza:
Ezen kár felháborodni. Egy ekkora gyereknek még nem lehet "befogni a száját", nyilván elkotyogja a dolgot. Nem olyan szörnyű ez, most pár napig téma lesz, aztán elfelejtődik.
2011. dec. 6. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!