Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy álltok a karácsonyi...

Hogy álltok a karácsonyi ajándékvásárlással? Még csak tervben, vagy már meg is vannak az ajándékok? Nálatok ki kap a családban (csak gyerkőc, vagy felnőttek is ajándékoztok)?

Figyelt kérdés
26 hónapos a fiam, neki még ajándék megvásárlásra vár (vonat szett, a párom veszi neki), a többi már megvan. A párom ajándéka is már folyamatban van (külföldről hozzák). A család többi tagjának nem ajándékozunk. Vagyis csak a gyerekeknek. Pl. sógorom kisfia kap, vagy az én tesóm 2 fia (már az ő ajándékuk is megvan, be is van már csomagolva). Anyósomék kijelentették, hogy ők sem vesznek semmit, mi se vegyünk nekik, de ez már évek óta így van, gyerek előtt még volt ajándékozás, de azóta, mióta megszületett, már nincs.
2011. dec. 5. 15:11
 1/10 anonim ***** válasza:

Egymásnak nem ajándékozunk a férjemmel. Kicsit sajnálom ugyan, de ez van.

A gyerekeké már folyamatban, egy részük megvan más részük a hét folyamán webáruházból érkezik.

2011. dec. 5. 15:12
 2/10 anonim ***** válasza:

Nálunk mindenki ad és kap is ajándékot. Költeni a gyerekre szoktunk igazán (egy van még, és ő az egyetlen unoka is minkét részről), egymásnak inkább csak valami jelképes összegért vásárolunk. Mert én nem tudnám elképzelni a karácsonyt ajándékozás nélkül. Olyan jó látni az örömöt az arcokon, még ha csak egy zokniról vagy szemceruzáról legyen is szó. Az, h gondolunk a másikra. :)

A gyerek ajándékait múlt héten mindet megvettük. És nagyjából a családé is megvan, de ahhoz még kell majd járkálni egy kicsit.

2011. dec. 5. 15:23
 3/10 anonim ***** válasza:
Szia! Én már mindent megvettem, mert próbáltam október óta beszerezni az ajándékokat, csak apránként. A lányom és a férjem is kap, én is kapok a férjemtől, nálunk érdekes, mert a családban senki senkinek nem vesz, csak a nagyszülők az unokáknak, de mi nem veszünk a nagyszülőknek. Viszont barátnőm kisfia kap apróságot, ők is vesznek a lányomnak valami apróságot. Feleslegesnek tartom a még a családon belüli ajándékozást . Rengeteg pénz lenne, amit nem is tudnék kifizetni, mert tesóméknál is van 3 gyerkőc. Ők könnyen vesznek az én 1 szememnek, de én a 3nak :)))
2011. dec. 5. 15:25
 4/10 anonim ***** válasza:
hát nekem még van mit megvenni.anyósomék ajándéka,nagyszülők ajándéka(nekik csak valami apróság),és a férjemét sem vettem még meg,meg apukám ajándéka is vissza van.a férjemét és apuét szerdán megyek megvenni.remélem hogy a nagyszülőknek is találok valamit.anyósékét meg majd jövő héten,vagy most 7végén.a többiek ajándéka már megvan(2 tesóm és anyukám,no meg a fiam)
2011. dec. 5. 15:29
 5/10 anonim ***** válasza:
Mi a párommal egymásnak is ajándékozunk, tőlem parfümöt, legot és egy bögrét kap a kislányunk arcképével. A 7 hós kislányunk sütifaló kincsesbödönt és tanuló kulcsokat kap tőlünk. Szüleimnek és két tesómnak is megvettem az ajándékot, egyik tesóméknál van két gyerek, azt is megvettem. Párom szüleinek és tesójának párom vásárol majd, de ott is van 2 kisgyerek, az ő ajándékaikat közösen vettük meg. Én még a barátnőmnek ajándékozok. És azt hiszem ennyi.
2011. dec. 5. 15:40
 6/10 anonim ***** válasza:

Huu nallunk ilyenkor tiszta kaosz van. Eleg sokat ajandekozunk meg kapunk mert nem kicsi a csalad:

Legjopbb baratnomnek, kislanyanak meg ferjenek mar megvan

Edesanyamnak es edesapamnak mar megvan

Tesomnak mar megvan

Ferjem keresztgyerekeinek meg nincs meg

Ferjem legjobb baratjanak es felesegenek mar megvan

Sogornomnek mar megvan

Sogoromnak folyamatban

Ferjem unokahuganak, ferjenek es kislanyanak mar megvan

Ferjem unokaoccsenek mar megvan

Ferjemnek meg folyamatban van a vasarlas.

Fiamnak fele van meg (rendorseg duplot kap tollunk amit mar megvettunk, edesanyamaketol duplo tuzoltosagot, ez is megvan mar, gyurmaszett mar megvan, egy nagy domper szinten mar megvan, szamolni tanulo dobozkakat akarok meg venni es tepozaras konyvet amibe tepozarral lehet ragasztani az allatokat, autokat... es meseket kitalalni hozza, szinten szeretnek meg venni neki furdojatekot mert a regi mar sajnos peneszesedik es egy furo szettet mert ez nagyon bejott a baratnom kisfianal.)

Szoval nekunk meg van eleg sok hatra de szepen haladunk. Mar csak jovoheten dolgozunk es utanna szabadsagon vagyunk a kisfiam meg megy bolcsibe egesz december 23-ig igy eltudunk keszunlni nyugodtan. :)

2011. dec. 5. 17:23
 7/10 anonim ***** válasza:

Nálunk amióta megvan a kisfiunk, senkinek nem veszünk semmit, és nekünk se vesznek. Így is tele vagyunk már törölközővel, ágynemű garnitúrával stb. Anyáék hasznos/konyhai dolgokat vettek, de abból is már minden van ami kell. Így megbeszéltük a családdal, és mindenki helyeselt, hogy de jó, legalább nem kell agyalni, hogy mit is kéne venni. Magunknak megvesszük év közben ami kell, így egymásnak apával nem adunk ajándékot. Kisfiunknak már megvan. Kap egy markolót (elemes), és egy golyóvezetőt.

Az a lényeg, hogy együtt legyen a család:-)

2011. dec. 5. 19:45
 8/10 anonim ***** válasza:
Nálunk már megvan minden egy ideje a lányoknak. Egymásnak nem igen vásárolunk mióta megvannak a gyerekek, max csak valami jelképeset.
2011. dec. 5. 19:47
 9/10 anonim ***** válasza:
50%
Egymásnak még sose vettünk a férjemnek. A család meg elég nagy, így sok lenne az utánajárás. Mindenkinek egy kiló mézet veszünk családonként. A gyerek az év folyamán mindig megkapja ami kell, így neki nem veszek külön semmit. Másfél éves nem is érti mi ez az egész ünnep. A nagyszülők meg úgyse bírják ki, hogy ne vegyenek.
2011. dec. 6. 08:51
 10/10 anonim ***** válasza:

Mi a gyerekekkel kész vagyunk. Nem szeretem utolsó pillanatokra hagyni, akkor stresszes leszek kicsit, és az nem jó.

Férjemmel, volt már, hogy nem vettünk, de én azt mondom, hogy vegyünk apróságot, hogy a gyerekekben az alakuljon ki, hogy a felnőttek azaz a szülei is értékelik, szeretik egymást. Igaz azt tudják, hogy mi egymásnak vesszük, az övékét még a Télapó hozza :-D

Tegnap épp az jutott eszembe vegyünk akár magunknak, cserélünk és karácsonykor egymásnak adjuk és hú de megfogunk lepődni :-) De csak apróságot.

2011. dec. 7. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!